Nokian Renkaat (FI) (TYRES) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Nokian Renkaat (FI) aktie

TYRES  

Nokian Tyres är en däcktillverkare. Bolaget levererar däck till personbilar, lastbilar och jordbruksmaskiner. Störst specialisering återfinns inom utveckling av däck specialiserade för nordiska klimatförhållanden som kräver grepp mot kyla, snö och regn. Idag innehas verksamhet och försäljning på global nivå med störst marknad inom Norden, Europa och Ryssland. Bolaget grundades 1931 och har sitt huvudkontor i Nokia.

Nokian Renkaat (FI) tillhör sektorn Sällanköpsvaror och branschen Bil & Motor. Bolaget har ett börsvärde på 4 406 MEUR, en omsättning på 1 532 MEUR och med ett resultat på 119 MEUR under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Nokian Renkaat (FI)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Nokian Renkaat (FI) (TYRES) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Nokian Renkaat (FI) aktie handlas på börsen i Finland, på listan Large Cap, och med tickern TYRES. Aktien har ett P/E-tal på 37 och P/S-tal på 3.2 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Nokian Renkaat (FI) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Nokian Renkaat (FI) senaste utdelning är 1.2 EUR per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 3.8% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Nokian Renkaat (FI) Avanza – se aktiekurs idag

Se Nokian Renkaat (FI) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Nokian Renkaat (FI) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Nokian Renkaat (FI).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Nokian Renkaat (FI).

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Nokian Renkaat (FI)

Nokian Renkaat (FI)

TickerTYRES
ListaLarge Cap
LandFinland
SektorSällanköpsvaror
BranschBil & Motor
Börsvärde4 406 MEUR
Omsättning1 532 MEUR
Vinst119 MEUR
P/E37
P/S3.2
Utdelning1.2 EUR
Direktavkastning3.8%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Nokian Renkaat (FI)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Nokian Renkaat (FI)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter