Nordea positiva till kredithanteringsföretaget – ser ytterligare 36 % uppsida
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nordea positiva till kredithanteringsföretaget – ser ytterligare 36 % uppsida

Nordea

Kredithanteringsföretaget Hoist upplever en uppgång på 4,5 procent på börsen. Detta efter att Nordea inledde bevakning av bolaget med en köprekommendation och ett kursmål på 49 kronor – vilket motsvarar ytterligare en uppsida på ca 36 procent från nuvarande kurs på 36 kronor.

Enligt Nordea har Hoist tillräckligt med kapital för att förvärva förfallna lån och banken förutspår att marknaden kommer att fortsätta expandera i framtiden.

Nordea påpekar i sin analys att Hoist har genomfört en större rensning av sin verksamhet och att det förefaller sannolikt att företaget kommer kunna uppvisa operativ hävstång i takt med att dess investeringsportfölj växer. Denna tillväxt antas vara snabbare än de indirekta kostnaderna, vilket förväntas bidra till bolagets lönsamhet.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Hoist förväntas växa med marknaden

Nordea bedömer att Hoist har potential att växa i takt med marknaden och att bolagets nyligen genomförda "storstädning" av verksamheten kommer att gynna företagets framtida prestationer. Denna positiva bedömning bidrar till den aktuella uppgången för Hoist på börsen.

Bankens positiva utsikter för Hoist och dess tro på en fortsatt tillväxt på marknaden för förfallna lån speglar sig i dagens aktiekursuppgång. Det återstår att se om Hoist kan uppfylla dessa förväntningar och fortsätta sin positiva utveckling på börsen.

Om Hoist Finance

Hoist Finance är ett bolag från Sverige och listat på Mid Cap. Bolaget verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 3455st ägare hos Avanza samt 979st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Hoist Finance är verksamma inom finansbranschen. Bolaget arbetar huvudsakligen med förvärv och förvaltning av förfallna konsumentfordringar, som utges utan säkerhet. Kunderna återfinns bland större banker och finansiella institut i Europa. Bolagets huvudkontor ligger i Stockholm.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Hoist Finance

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.