Nordea positiva till kredithanteringsföretaget – ser ytterligare 36 % uppsida
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nordea positiva till kredithanteringsföretaget – ser ytterligare 36 % uppsida

Nordea

Kredithanteringsföretaget Hoist upplever en uppgång på 4,5 procent på börsen. Detta efter att Nordea inledde bevakning av bolaget med en köprekommendation och ett kursmål på 49 kronor – vilket motsvarar ytterligare en uppsida på ca 36 procent från nuvarande kurs på 36 kronor.

Enligt Nordea har Hoist tillräckligt med kapital för att förvärva förfallna lån och banken förutspår att marknaden kommer att fortsätta expandera i framtiden.

Nordea påpekar i sin analys att Hoist har genomfört en större rensning av sin verksamhet och att det förefaller sannolikt att företaget kommer kunna uppvisa operativ hävstång i takt med att dess investeringsportfölj växer. Denna tillväxt antas vara snabbare än de indirekta kostnaderna, vilket förväntas bidra till bolagets lönsamhet.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Hoist förväntas växa med marknaden

Nordea bedömer att Hoist har potential att växa i takt med marknaden och att bolagets nyligen genomförda "storstädning" av verksamheten kommer att gynna företagets framtida prestationer. Denna positiva bedömning bidrar till den aktuella uppgången för Hoist på börsen.

Bankens positiva utsikter för Hoist och dess tro på en fortsatt tillväxt på marknaden för förfallna lån speglar sig i dagens aktiekursuppgång. Det återstår att se om Hoist kan uppfylla dessa förväntningar och fortsätta sin positiva utveckling på börsen.

Om Hoist Finance

Hoist Finance är ett bolag från Sverige och listat på Mid Cap. Bolaget verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 3455st ägare hos Avanza samt 979st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Hoist Finance är verksamma inom finansbranschen. Bolaget arbetar huvudsakligen med förvärv och förvaltning av förfallna konsumentfordringar, som utges utan säkerhet. Kunderna återfinns bland större banker och finansiella institut i Europa. Bolagets huvudkontor ligger i Stockholm.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Hoist Finance

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt