Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nordic

Nordic Paper - Inför rapporten imorgon

Nordic Paper släpper imorgon den 31 oktober sin kvartalsrapport och nedan summerar vi all relevant information som kan vara bra att ha koll på inför rapportsläppet – estimat, nyheter, analyser, riktkurser, data för blankningar och insynstransaktioner och mycket mer.

Om Nordic Paper inför rapporten

Bolaget verkar inom Material-sektorn. Per idag den 30 oktober har bolaget 9582 ägare på Avanza och 1999 ägare hos Nordnet. Nordic Paper är listat i Sverige på Mid Cap.

Kursutveckling

Estimat inför rapporten

Inför rapporten finns det följande estimat att ta del av. Relationen mellan estimat och utfall brukar vara en viktig del i hur aktien reagerar på rapportutfallet så se till att ha en god bild över förväntningarna på rapporten.

DatumEstimat
30 oktDe populäraste aktierna inför rapportveckanLäs mer
23 okt37 estimat inför Nordic Papers rapportLäs mer
26 sepEquity Insights by Pinpoint - Nordic PaperLäs mer

Estimat från användarna på Pinpoint estimates

Senaste nyheterna om Nordic Paper

Nuvarande blankning i Nordic Paper

Aktuell nivå av blankning kan vara bra att ha i bakhuvudet, då en snabb och kraftigt positivt rörelse för aktien i samband med rapporten mycket väl kan tvinga blankarna att täcka sina korta positioner, vilket brukar förstärka rörelsen på uppsidan (en så kallad "short squeeze".)

Senaste riktkurserna

Nedan kan du ta del av de senaste rekommendationerna och rikskurserna från diverse analyshus och banker. En stark rapport tenderar ofta att efterföljas av uppjusterade riktkurser vilket kan driva på kursen ytterligare (och vice versa).

DatumRekommendation och kommentar
6 oktDNB höjer riktkursen för Nordic Paper till 45 kronor (42), upprepar köp
18 julDNB sänker riktkursen för Nordic Paper till 42 kronor (50), upprepar köp
2 majDNB höjer riktkursen för Nordic Paper till 50 kronor (48), upprepar köp
25 aprDNB sänker riktkursen för Nordic Paper till 48 kronor (54), upprepar köp
18 aprNordea sänker Nordic Paper till behåll (köp)

Senaste insynstransaktionerna

Här kan du se hur insiders har valt att agera i aktien inför rapporten.

DatumTypAnmälningsskyldigSumma
16 junFörvärvLennart Christian Persson8 134 SEK
31 majFörvärvDavid Högström37 900 SEK
29 majFörvärvKarin Anita Sjölander66 000 SEK
26 majFörvärvPer Gustav Bjurbom193 662 SEK
3 majFörvärvKarin Anita Sjölander39 465 SEK
3 majFörvärvKarin Anita Sjölander59 850 SEK
14 dec 2022FörvärvNiclas Eriksson34 476 SEK
9 dec 2022FörvärvKarin Anita Sjölander124 200 SEK
7 dec 2022FörvärvHenrik Essén124 000 SEK
29 apr 2022FörvärvKarin Anita Sjölander38 400 SEK
23 feb 2022FörvärvPer Gustafsson34 450 SEK
21 feb 2022FörvärvNiclas Eriksson51 495 SEK
18 feb 2022FörvärvNiclas Eriksson51 795 SEK
4 feb 2022TeckningPer Gustafsson14 700 SEK
4 feb 2022FörvärvPer Gustafsson14 700 SEK

Verksamhetsbeskrivning

Nordic Paper Holding är verksamma inom skogsindustrin. Bolaget är en tillverkare samt distributör av pappersmassa. Produktutbudet är brett och inkluderar exempelvis bakplåtspapper, bakformar, förpackningar, samt övriga specialpapper. Kunderna återfinns inom grossisthandeln, samt bland större livsmedelsaffärer. Störst verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden, där bolaget förfogar över egna produktionsanläggningar. Huvudkontoret ligger i Kristinehamn.

Läs mer om Nordic Paper

Klicka dig gärna vidare till vår bolagssida för Nordic Paper för att ta del av mer aktuell information!

Tips: Vi kan också rekommendera att ladda ner vår populära app där du kan skapa en bevakning för bolaget och då automatiskt få pushnotis vid rapportsläpp men även efterföljande nyheter som uppdaterade analyser, riktkursrevideringar, insynstransaktioner och mycket mer – dessutom helt gratis!

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Nordic Paper

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Nordic Paper

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.