Ny "street high" – Köpläge: Så stor uppsida ser storbanken Volvo
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Ny "street high" – Köpläge: Så stor uppsida ser storbanken Volvo

Ny

Deutsche Bank, en av Tysklands mest framstående banker, har justerat upp sin riktkurs för det svenska lastbils- och busstillverkande företaget Volvo till 325 kronor. Detta är den högsta riktkursen bland analytiker, ett fenomen som ofta kallas "street high". Banken fortsätter att rekommendera att köpa aktier i bolaget.

  • Deutsche Bank har höjt riktkursen för Volvo till 325 kronor, vilket är den högsta riktkursen bland analytiker.
  • Bankens analytiker framhåller att Volvos nettokassa om cirka 65 miljarder kronor gör att bolaget kan bibehålla en direktavkastning på omkring 6 procent.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Volvos starka position

Deutsche Banks analytiker lyfter fram att Volvos starka nettokassa om cirka 65 miljarder kronor gör det möjligt för företaget att upprätthålla en direktavkastning på cirka 6 procent. Dessutom handlas aktien till en rabatt jämfört med dess historiska multiplar och mot den amerikanska konkurrenten Paccar.

Tips: Besök vår sida Riktkurskollen där du kan söka fram alla riktkurser för Volvo (eller andra noterade bolag).

Trots en övergripande nedgång på börsen, visar Volvos aktie motståndskraft med en marginell uppgång.

Om Volvo

Volvo är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Industri och aktien har 160480st ägare hos Avanza samt 27448st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Volvo (Volvo lastvagnar) är en global tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer. Volvokoncernen tillhandahåller även kompletta finansiella tjänster och tillhörande service. Bolaget har en verksamhet med ett flertal produktionsanläggningar på global nivå. Bolaget startade sin verksamhet under 1927 och har sitt huvudkontor i Göteborg.

Läs även: Butiksinredningsbolaget kan stå inför värdeökning med över 30 procent

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Deutsche Bank

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.