Nya utmaningar för Resurs - Hög risk men uppsida finns
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Nya utmaningar för Resurs - Hög risk men uppsida finns

Nya

Nischbanken Resurs Holding har nyligen genomgått förändringar i ledningsgruppen och står nu inför utmanande tider när kreditförlusterna ökar. Aktien har som mest tappat 15 procent efter rapporten för första kvartalet, enligt Affärsvärldens analys. Trots detta ser tidningen en potential på 44 procent i aktien på ett par års sikt.

  • Resurs Holding tampas med ökade kreditförluster och en ny ledningsgrupp.
  • Aktien har fallit 15 procent efter kvartalsrapporten.
  • Affärsvärlden ser en framtida potential på 44 procent i aktien.

Resurs Holding, en nischbank med ny vd och ledningsgrupp, möter förändrade förutsättningar när kreditförlusterna ökar. Kvartalsrapporten för årets första kvartal har lett till att aktien har tappat betydande värde, med ett fall på över 15 procent.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

En ljusning i sikte?

Trots det tuffa läget för Resurs Holding, ser Affärsvärlden potential i företagets framtid. Tidningen förutser att aktien kan öka med 44 procent på ett par års sikt. Detta skulle dock kräva att kreditförlusterna minskar och att utdelningen återupptas.

Vi på Börskollen håller med om att aktien kanske inte ser särskilt lockande ut just nu, men det kan ändra sig inom de närmaste åren. Affärsvärlden behåller sitt köpråd för aktien för tillfället, men varnar för att risknivån är hög.

Börskollen om Resurs Holding

Resurs Holding är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern RESURS på Mid Cap. Resurs Holding verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 19283 st ägare hos Avanza samt 4020 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Resurs Holding är verksamma inom finansbranschen. Bolaget är särskilt inriktade mot konsumentkreditmarknaden där de verkar genom dotterbolagen Resurs Bank och Solid försäkring. Inom koncernen erbjuds exempelvis ett brett utbud av finansiella tjänster, huvudsakligen inriktat mot lånefinansiering, betallösningar, samt nischade försäkringsprodukter. Verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden, med huvudkontoret i Helsingborg.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Resurs Holding, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Resurs Holding

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Resurs Holding

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt