Överfakturering och polisanmälan – Nu häver Region Skåne ramavtalet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Överfakturering och polisanmälan – Nu häver Region Skåne ramavtalet

Överfakturering

Installationsbolaget Bravida har fått sitt ramavtal med Region Skåne upphävt på grund av påstådda överfaktureringsproblem. Bravida har nu påbörjat en intern analys av utredningen. Händelsen, som rapporterades av Finwire, ledde till att Bravidas aktier tappade 5,6 procent.

  • Bravidas ramavtal med Region Skåne har upphävts på grund av påstådd överfakturering.
  • Bravida ska nu genomföra en intern analys av utredningen.
  • Aktien föll med 5,6 procent efter nyheten.

Region Skåne gjorde utredningen som ledde till att ramavtalet hävdes. "Vi ser mycket allvarligt på den utredning som Region Skåne presenterat för oss rörande påstådd överfakturering och som föranlett beskedet att häva ramavtalen med Bravida Sverige AB. På Bravida accepteras aldrig ett agerande som strider mot lagar, regler eller vår Code of Conduct", sa Liselotte Stray, kommunikationschef på Bravida.

Effekterna på Bravida

Carl Ragnerstam, analytiker hos Nordea, tror inte att händelsen kommer att ha några större spridningseffekter för Bravida. Men han varnar för att det kan påverka företagets framtida avtal. "Om vi har förstått det rätt är det en isolerad händelse på en avdelning men det påverkar förtroendet och kan i värsta fall få en viss inverkan på framtida avtal, även om det är tidigt att sia om", sa Ragnerstam till Dagens industri.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Överfakturerade timmar och polisanmälan

Enligt Region Skåne har Bravida överfakturerat totalt 358 timmar i två avtal under perioden 2021 till 2023. Detta har lett till att Region Skåne har polisanmält bolaget. Vi på Börskollen kommer att fortsätta att följa utvecklingen kring denna händelse.

Börskollen om Bravida

Bravida är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern BRAV på Large Cap. Bravida verkar inom sektorn Industri och aktien har 9005 st ägare hos Avanza samt 2259 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Bravida Holding är en koncern inriktad mot att erbjuda helhetslösningar inom installation och service för fastigheter. Fokus ligger på att erbjuda tjänster inom el, värme, sanitet och ventilation. Utöver innehar även Bravida specialistkompetens inom brandskydd, kyla, kraft och teknisk fastighetsdrift. Bolaget har idag sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Bravida, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Bravida

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt