Pareto: Då köps H&M ut från börsen – så hög blir prislappen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Pareto: Då köps H&M ut från börsen – så hög blir prislappen

Pareto:

Pareto Securities har i en färsk analys förutspått att klädkedjan H&M eventuellt kommer att köpas ut från börsen, eventuellt med en premie på 30%. Pareto tror att detta kan ske tidigare än tidigare bedömt, och pekar på att huvudägaren Persson-familjen kan påskynda processen genom att återinvestera utdelningar i bolaget.

Paretos prognos följer tidigare spekulationer om H&M:s framtid på börsen. Affärsvärlden rapporterade i september att analytiker från Danske Bank, Daniel Schmidt, såg det som sannolikt att H&M skulle köpas ut från börsen. Schmidt menade att om Persson-familjen fortsatte att köpa aktier i samma takt som tidigare, skulle bolaget kunna vara borta från börsen inom sex år.

Detta rapporterar Affärsvärlden om.

Familjen Persson kan öka takten

Under oktober ägde familjen Persson, via Ramsbury Invest, 63% av kapitalet och 82% av rösterna i H&M. Pareto tror att Ramsbury Invest kan komma att utnyttja sin finansiella position och förvärva aktier i snabbare takt än tidigare.

Vi räknar med att huvudägaren återinvesterar utdelningar i bolaget. Med redan över 60% av aktierna argumenterar vi för att en obligatorisk inlösen bör ske 2027-29. Inlösen kommer möjligen att komma med en premie på omkring 30%", skriver Pareto.

H&M:s framtid som investeringscase

I sin analys hävdar Pareto att H&M är ett attraktivt investeringscase, inte minst på grund av dess omfattande återköpsprogram och utdelningar. Dessutom pekar analyshuset på att det finns en möjlighet att H&M köps ut från börsen till en premie på cirka 30%.

Om H&M

Hennes & Mauritz är en detaljhandelskedja. Utbudet består av kläder, skor och accessoarer och inom koncernen återfinns även varumärkena COS, Monki, Weekday, Cheap Monday samt Other Stories. Idag driver bolaget även affärsverksamhet inom heminredning via H&M Home. Verksamhet innehas inom samtliga globala regioner. Bolaget grundades ursprungligen 1947 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Hennes & Mauritz

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Hennes & Mauritz

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt