Potential för vändning och låg risk i tätskiktsbolaget
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Potential för vändning och låg risk i tätskiktsbolaget

Potential

Nordic Waterproofing har haft en svår period under 2023 och inledningen av 2024 har inte varit bättre. Affärsvärlden skriver att det finns potential för en vändning och spekulerar i om huvudägaren kan försöka köpa ut bolaget igen. Aktien kan vara attraktiv för dem som söker låg risk och stabil avkastning.

  • Nordic Waterproofing har haft en svag start på 2024.
  • Affärsvärlden spekulerar om ett möjligt utköp av huvudägaren.
  • Aktien bedöms ha låg risk med möjlighet till stabil avkastning.

Svag inledning på 2024

Tätskiktsbolaget Nordic Waterproofing har haft ett tufft 2023 och inledningen av 2024 har inte varit mycket bättre. Enligt en analys av Affärsvärlden på fredagen finns det dock tecken på att utvecklingen kan förbättras härifrån. Bolaget har kämpat med svaga resultat, vilket har påverkat aktiekursen negativt.

Potential för utköp

Affärsvärlden spekulerar i att huvudägaren kan göra ett nytt försök att köpa ut bolaget. Tidigare budnivåer har legat runt 160 kronor per aktie, och det finns en chans att detta kan sätta ett golv för aktiens värde. För investerare som är skeptiska till börsen just nu kan detta vara en möjlighet att parkera sina pengar med relativt låg risk.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Attraktiv för försiktiga investerare

Affärsvärlden ger en neutral rekommendation men pekar på att det finns potential för en avkastning på 15-20% i ett nytt bud. Dessutom erbjuds en utdelning på 3-4% medan man väntar. Detta gör aktien attraktiv för försiktiga investerare som söker stabilitet och lägre risk för förlust.

På Börskollen följer vi utvecklingen noga och kommer att hålla våra läsare uppdaterade om eventuella förändringar i bolagets situation och aktiens utveckling.

Börskollen om Nordic Waterproofing

Nordic Waterproofing är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern NWG på Mid Cap. Nordic Waterproofing verkar inom sektorn Industri och aktien har 2258 st ägare hos Avanza samt 733 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Nordic Waterproofing Holding är ett företag som tillverkar produkter för tätskikt. Företagets lösningar används för att täta, skydda och bevara byggnader och olika projekt. Produkterna består av bindemedel och syntetiskt gummi, vilket gör dem särskilt effektiva i krävande isoleringssituationer. Företaget bildades 2011 genom en sammanslagning av dotterbolag från Trelleborg AB och den finska takläggningsverksamheten Lemminkäinen. Huvudkontoret är beläget i Helsingborg.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Nordic Waterproofing, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Nordic Waterproofing

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt