Powercell utvecklar Hyflex – produkt för utsläppsfri kraftproduktion
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Powercell utvecklar Hyflex – produkt för utsläppsfri kraftproduktion

Powercell

Bränslecellsbolaget Powercell har i ett samarbete skapat en ny produkt med namnet Hyflex. Denna produkt kan användas för utsläppsfri kraftproduktion och erbjuder möjligheter för grönare hamnverksamhet. Partnerskapet inkluderar även företagen Hitachi, Skanska och Linde Gas.

  • Powercell och partners har utvecklat Hyflex, en produkt för utsläppsfri kraftproduktion.
  • Hyflex har demonstrerats i Göteborgs Hamn och kan bidra till en grönare hamnverksamhet.
  • Produkten har potential att ersätta dieseldrivna generatoraggregat i flera tillämpningar.

Hyflex är en produkt som använder en vätgasbränslecell på 100kW från Powercell. I kombination med batterier genererar den kraft oberoende av elnätet. Detta innebär att den kan användas för bland annat hantering av containers och på så sätt bidra till en mer miljövänlig hamnverksamhet.

Demonstration i Göteborgs Hamn

Under perioden 4-17 mars genomfördes en demonstration av Hyflex i Göteborgs Hamn. Där användes produkten för att generera kraft till en eldriven grävmaskin från Volvo Construction Equipment. Detta visar på Hyflexs mångsidighet och potential inom olika områden.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Utsläppsfri kraftproduktion för flera tillämpningar

Richard Berkling, VD för Powercell, framhåller att Hyflex har potentialen att ersätta dieseldrivna generatoraggregat i en mängd olika tillämpningar för kraftproduktion - alla med nollutsläpp. Han poängterar att demonstrationen genomfördes med byggarbetsplatser i åtanke, men att det även finns behov av utsläppsfria tillämpningar inom marin- och hamnelektrifiering, som exempelvis hållbar kraftproduktion för landström till fartyg.

Vi på Börskollen följer med intresse utvecklingen av Powercells Hyflex och dess bidrag till utsläppsfri kraftproduktion.

Börskollen om PowerCell

PowerCell är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern PCELL på Mid Cap. PowerCell verkar inom sektorn Kraftförsörjning och aktien har 28513 st ägare hos Avanza samt 5952 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

PowerCell Sweden är verksamma inom bränslecellsproduktion. Tekniken är patenterad med spjutspetsteknologi och modulsystemet av bränslecellsplattformar drivs av producerad vätgas med el, värme och vatten som utsläpp. Bränslecellerna är även designade för att klara av vätgas från exempelvis biogas, naturgas eller biodiesel. Huvudkontoret ligger i Göteborg.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om PowerCell, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien PowerCell

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt