Aktietips inom miljö och hållbarhet – 8 aktier med framtidspotential
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Aktietips inom miljö och hållbarhet – 8 aktier med framtidspotential

Aktietips

Privata Affärers börsexpert Marcus Hernhag har identifierat åtta aktier som kan ge goda avkastningar tack vare deras inriktning mot en grönare framtid. Här presenteras dessa företag, som alla har potential att gynna olika typer av investerare, baserat på deras risktolerans och investeringsstrategier.

En del av dessa aktier tillhör företag som är aktiva inom klimatreglering, såsom grossisten Beijer Ref och tillverkaren Nibe. Trots att dessa aktier inte är billiga, med tanke på värderingen av nuvarande årsvinster, finns det ändå goda möjligheter på lång sikt.

Läs också: Börsens bästa aktier – enligt den magiska formeln

Luftrening och luftkonditionering

Företag inom luftrening och luftkonditionering, som Munters och Absolent, har också visat lovande framsteg. Munters har haft en stabil uppåtgående trend på börsen under de senaste tre åren, med en kursökning på över 30 procent i år. Absolent har haft det motigare, men Marcus ser nu möjlighet till trendvändning:

Nu har de stigande trenderna för nyckeltalen återupprättats och Absolent Air Care är en klart intressant chansaktie då försäljningstillväxten per aktie är så hög som 17 procent om året mätt under de senaste fem åren."

På samma tema lyfter Marcus också Nederman, ett bolag som är verksamma inom industriell luftrening.

Detta rapporterar Privata Affärer om.

Avfallssortering och återvinning

En annan sektor som pekas ut är avfallssortering och återvinning, där norska Tomra och finländska Neste framträder. Tomras verksamhet med pantmaskiner och sorteringsmaskiner för olika industrier har en ljus framtid, medan Neste, som producerar hållbart flygbränsle och förnybar diesel, planerar att bli helt gröna under 2030-talet.

Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att alla dessa aktier har sina risker. Cykliska aktier kan ha djupa svackor och företag med höga vinstmultiplar kan ha högre risker. Men med de rätta investeringsstrategierna kan dessa miljöaktier bli en värdefull del av din portfölj.

Slutligen lyfter Marcus också fram ventilationsbolaget Systemair.

Läs även: Lyxbolagen utklassar index – Analys: Satsa på dessa aktier

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Absolent Air Care

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt