RMD:s patentportfölj värderad till 240 miljoner kronor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

RMD:s patentportfölj värderad till 240 miljoner kronor

RMD:s

Teknikbolaget RMD, Railway Metrics and Dynamics, har fått sin patentportfölj värderad till nästan 240 miljoner kronor. Värderingen har utförts av AWA Patent och baseras på en licensieringsmodell. Styrelsen har beslutat att skriva upp immateriella tillgångar till 65 procent av det fastställda värdet.

  • RMD:s patentportfölj värderad till nära 240 miljoner kronor.
  • Styrelsen skriver upp immateriella tillgångar till 65% av patentvärdet.
  • Värderingen baseras på en licensieringsmodell utvecklad av AWA Patent.

Teknikbolaget RMD, Railway Metrics and Dynamics, har fått sin patentportfölj värderad till närmare 240 miljoner kronor av AWA Patent. Värderingen omfattar samtliga publicerade patent som bolaget äger och grundar sig på en licensieringsmodell som har utvecklats av AWA Patent. Detta framgår av ett pressmeddelande från bolaget.

Licensieringsmodell för rättvis värdering

Den använda licensieringsmodellen tar hänsyn till vad RMD skulle behöva betala för att licensiera dessa tillgångar om de ägdes av någon annan. Modellen börjar som en liten del av bolagets intäktsprognoser och växer gradvis för att spegla tillväxttakten i branschen. För att säkerställa en robust värdering har AWA Patent utvecklat tre olika varianter av licensieringsmodellen.

Uppskrivning av immateriella tillgångar

RMD:s styrelse har, i samråd med revisorer samt skatte- och redovisningsexperter, beslutat att skriva upp sina immateriella tillgångar till 65 procent av det fastställda patentvärdet. Detta inkluderar även de immateriella tillgångar som redan finns redovisade. Uppskrivningen baseras på bolagets förväntade omsättning från patenten och det värde dessa förväntas generera. Uppskrivningsbeloppet har fastställts med försiktighet och utgör därmed endast en del av den totala värderingen.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Processen och tidsplanen

Processen att värdera patenten inleddes under fjärde kvartalet 2023. RMD har dock avvaktat med att offentliggöra denna information tills pågående redovisnings-, revisors- och skatterådgivning slutförts. På rådgivarnas anmodan kommer uppskrivningen att tas upp i bolagets böcker för första kvartalet 2024.

På Börskollen ser vi detta som en betydande utveckling för RMD, vilket kan ha en positiv inverkan på bolagets framtida ekonomiska ställning.

Börskollen om Railway Metrics & Dynamics

Railway Metrics & Dynamics är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern RMDX på Spotlight. Railway Metrics & Dynamics verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 234 st ägare hos Avanza samt 73 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Railway Metrics and Dynamics Sweden är ett IT-bolag. Bolaget har utvecklat och säljer en systemplattform för analys och övervakning av transport och infrastruktur i realtid. Systemplattformen bygger sensorteknik som riktas mot flera olika typer av marknader med fokus på tåg och järnvägsinfrastruktur. Bolaget är verksamma i Europa och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Railway Metrics & Dynamics, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Railway Metrics & Dynamics

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Railway Metrics & Dynamics

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt