SEB höjer riktkursen för Fortnox - Aktien stiger
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

SEB höjer riktkursen för Fortnox - Aktien stiger

SEB

Aktien för affärssystembolaget Fortnox upplever en uppgång på 6,1 procent efter att SEB skiftat analytiker och höjt sin rekommendation från 'behåll' till 'köp'. Den nya, högre riktkursen är satt till 87 kronor, en betydande ökning från tidigare 49 kronor. SEB förutspår att Fortnox har potential att växa genom både prishöjningar och merförsäljning.

  • SEB ändrar sin rekommendation för Fortnox till 'köp' och höjer riktkursen till 87 kronor.
  • Bolaget förväntas växa 22 procent årligen mellan 2023-2028, med en genomsnittlig kundtillväxt på 8 procent under samma period.

SEB:s nya bedömning innebär en optimistisk framtid för Fortnox. De ser förbättringspotential i bolagets redan starka position på marknaden. Enligt deras analys har Fortnox omkring 536 000 kunder, vilket innebär att de redan innehar cirka 40 procent av alla svenska bolag som kunder.

Potentiell tillväxt genom prishöjningar och merförsäljning

SEB tror starkt på Fortnox förmåga att fortsätta expandera. De menar att bolaget har utrymme att öka både genom prishöjningar och genom merförsäljning. Detta är enligt oss på Börskollen en intressant synpunkt - om Fortnox lyckas med detta kan de skapa betydande tillväxt och ökad lönsamhet.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Positiva framtidsutsikter

Sammantaget förväntas Fortnox kunna växa 22 procent årligen mellan 2023-2028, med en genomsnittlig kundtillväxt på 8 procent under samma period. Med dessa lovande siffror ser framtiden ljus ut för Fortnox och dess aktieägare.

Börskollen om Fortnox

Fortnox är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern FNOX på Large Cap. Fortnox verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 40788 st ägare hos Avanza samt 5811 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Fortnox är en leverantör av webbaserade program för bland annat bokföring, fakturering, orderhantering, säljstöd och e-handel till mindre och medelstora företag samt föreningar. Fortnox program kan nås från vilken internetansluten dator som helst i världen via det molnbaserade systemet. Utöver har Fortnox dotterbolaget Nox Finans som erbjuder finansiella tjänster relaterade till fakturaservice. Bolagets huvudkontor ligger i Växjö.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Fortnox, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien SEB

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt