Short squeeze? Blankarna svettas i spelbolaget efter nyheten om bolagsuppdelning
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Short squeeze? Blankarna svettas i spelbolaget efter nyheten om bolagsuppdelning

Short

Blankare valde att täcka sina korta positioner i spelbolaget Embracer efter att bolaget meddelat en planerad uppdelning i tre separata noterade bolag. Totalt täcktes positioner i 9,9 miljoner aktier, vilket motsvarar ett värde av 280 miljoner kronor.

  • Embracer planerar att dela upp bolaget i tre separata noterade enheter.
  • Blankare täckte korta positioner motsvarande 9,9 miljoner aktier efter uppdelningsnyheten.
  • Embracers aktie steg med nästan 9 procent på nyheten och fortsatte upp med över 4 procent dagen efter.

Enligt Di ledde Embracers besked om uppdelning av företaget i tre olika enheter till att blankare valde att täcka sina korta positioner. Dessa positioner motsvarade 9,9 miljoner aktier med ett sammanlagt värde av 280 miljoner kronor.

Det innebar att den blankade andelen i Embracer sjönk från 11,40 procent till 10,66 procent. Detta gör nu Embracer halkar ner på listan över de mest blankade aktierna och nu innehar sjätteplats, enligt vår löpande sammanställning.

Embracers aktie stiger

Embracers aktie steg med 8,6 procent i samband med nyheten om bolagets planerade uppdelning. Uppgången fortsatte idag med en ytterligare ökning på över 4 procent. Detta visar på en tydlig positiv reaktion från investerare på bolagets beslut.

Vi på Börskollen kommer fortsätta att noggrant följa utvecklingen och rapportera om eventuella förändringar och effekter av Embracers planerade uppdelning.

Börskollen om Embracer

Embracer är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern EMBRAC B på Large Cap. Embracer verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 93416 st ägare hos Avanza samt 14459 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Embracer Group förvärvar, utvecklar och förlägger PC- och konsolspel för den globala spelmarknaden. Bolaget har en bred spelportfölj med ett hundratal egna varumärken, såsom Saints Row, Goat Simulator, Dead Island och Darksiders. Koncernen har huvudkontor i Karlstad och global närvaro genom de operativa koncernerna Deep Silver/Koch Media, THQ Nordic och Coffee Stain. Produktutveckling sker genom ett flertal spelutvecklingsstudios samt genom kontrakterade utvecklare på den globala marknaden.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Embracer, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Embracer

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Embracer

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt