Slottsviken förvärvar fastighet och finansierar med nyemission
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Slottsviken förvärvar fastighet och finansierar med nyemission

Slottsviken

Slottsviken, ett mikrofastighetsbolag, har meddelat att de förvärvar en fastighet, vilket kommer att delvis finansieras genom en riktad nyemission. Affärsvärlden menar att detta kommer att vara värdeskapande för företaget, trots att vissa aktieägare kommer att utspädas.

  • Slottsviken förvärvar fastighet och finansierar med riktad nyemission.
  • Affärsvärlden tror att affären kommer att vara värdeskapande trots utspädning av vissa aktieägare.
  • Affärsvärlden behåller sitt befintliga köpråd för aktien.

Enligt Affärsvärldens analys kommer denna affär att leda till att Slottsviken går från att vara nästan obelånade till att ha en mer normal belåningsgrad. Detta anses som positivt, särskilt med tanke på att räntan förväntas falla i framtiden.

Finansiering och likviditet

Med denna affär bedömer Affärsvärlden Slottsvikens finansieringsstruktur som sund. Men tidningen noterar att likviditeten i aktien är näst intill obefintlig, vilket innebär att en investering i Slottsviken nästan ska ses som en investering i onoterat. Trots detta behåller Affärsvärlden sitt befintliga köpråd för aktien.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Slottsviken och framtiden

Det återstår att se hur denna affär kommer att påverka Slottsvikens framtida verksamhet och aktiekurs. Men vi på Börskollen kommer att fortsätta att noggrant följa utvecklingen.

Börskollen om Slottsviken

Slottsviken är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SLOTT B på Spotlight. Slottsviken verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 356 st ägare hos Avanza samt 89 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Slottsviken Fastighetsaktiebolag är ett fastighetsbolag. Idag förvärvar, förvaltar och utvecklar bolaget olika fastighetsbestånd, främst lokaliserade i västra Sverige. Största delen av fastighetsbeståndet består av bostadsfastigheter och kommersiella fastigheter. Störst andel används bland aktörer inom verkstad och industri. Bolaget grundades 1983 och har sitt huvudkontor i Göteborg.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Slottsviken, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Slottsviken

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Slottsviken

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt