Spännande aktie med hög risk – 70 procent uppsida i oljebolaget
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Spännande aktie med hög risk – 70 procent uppsida i oljebolaget

Spännande

Det norska oljebolaget OKEA, som specialiserar sig på att förvärva och förlänga livslängden på oljefält i slutskedet av deras livscykel, kan erbjuda en betydande uppsida för investerare, enligt Affärsvärlden. Ett nyligen misslyckat förvärv från Equinor har påverkat aktiens värde, men tidningen menar att aktien är undervärderad sett till framtida kassaflöden.

  • OKEA är ett norskt oljebolag som använder en strategi liknande den hos Enquest, en spin-off från Lundin.
  • Aktien har drabbats av ett nyligen misslyckat förvärv från Equinor, men Affärsvärlden tror på en potential uppsving på 68 procent inom ett par år.
  • En viktig faktor för bolagets framtid är hur väl de lyckas med sina insatser på Statfjord.

En spännande aktie med hög risk

Enligt Affärsvärldens analys finns det en betydande potential i OKEA för de som önskar exponera sig mot oljemarknaden. Den stora uppsidan reflekteras inte i tidningens huvudscenario, vilket kan innebära att det finns ännu mer potential än vad som först kan tyckas. Bolagets framgång på Statfjord kommer att vara avgörande för dess framtida värdeskapande.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Köpråd trots risk

Trots risken, som Affärsvärlden bedömer som hög jämfört med större norska oljebolag, ger tidningen ett köpråd för OKEA. Deras analys tyder på att aktien är mycket billig i förhållande till framtida kassaflöden och att det finns en betydande potential för tillväxt. På Börskollen följer vi med spänning utvecklingen för OKEA och andra bolag inom oljesektorn.

Börskollen om OKEA

OKEA är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Norge och handlas med tickern OKEA på Oslo Bors. OKEA verkar inom sektorn Energi och aktien har 434 st ägare hos Avanza samt 4036 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

OKEA är ett norskt bolag med verksamhet inom olje- och gassektorn. Bolaget bedriver idag produktion och vidare prospektering inom så kallad fältutveckling. Störst specialistkompetens återfinns inom standardisering och utveckling av befintlig infrastruktur, samt i operativt utvecklingsarbete, både på land och till sjöss. Bolaget har sitt huvudkontor i Trondheim.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om OKEA, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien OKEA

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt