Equinor (NO) (EQNR) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Equinor (NO) aktie

EQNR  

Equinor är verksamma inom energisektorn. Bolaget innehar verksamhet inom prospektering, utbyggnad och produktion inom olje- och gasindustrin, med störst närvaro på den norska kontinentalsockeln. Utöver fokuserar bolaget på utveckling av miljövänliga energikällor, där en stor del investeringar återfinns inom förnybar energi och vindkraft. Bolaget grundades 1972 och har sitt huvudkontor i Stavanger.

Equinor (NO) tillhör sektorn Energi och branschen Olja & Gas - Försäljning. Bolaget har ett börsvärde på 577 624 MNOK, en omsättning på 550 096 MNOK och med ett resultat på -24 182 MNOK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Equinor (NO)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Equinor (NO) (EQNR) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Equinor (NO) aktie handlas på börsen i Norge, på listan OBX, och med tickern EQNR. Aktien har ett P/E-tal på -23.9 och P/S-tal på 1.5 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Equinor (NO) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Equinor (NO) senaste utdelning är 6.4 NOK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 3.6% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Equinor (NO) Avanza – se aktiekurs idag

Se Equinor (NO) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Equinor (NO) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Equinor (NO).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Equinor (NO).

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Equinor (NO)

Equinor (NO)

TickerEQNR
ListaOBX
LandNorge
SektorEnergi
BranschOlja & Gas - Försäljning
Börsvärde577 624 MNOK
Omsättning550 096 MNOK
Vinst-24 182 MNOK
P/E-23.9
P/S1.5
Utdelning6.4 NOK
Direktavkastning3.6%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Equinor (NO)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Equinor (NO)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter