SSAB får sänkt rekommendation och riktkurser
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

SSAB får sänkt rekommendation och riktkurser

SSAB

Stålbolaget SSAB står inför en tuffare framtid då flera analytiker sänker både rekommendationer och riktkurser. Detta sker i spåren av bolagets beslut om en omfattande investering i ett nytt stålverk, vilket analytikerna menar kan begränsa aktiens uppsida på kort sikt.

  • Handelsbanken sänker sin kortsiktiga rekommendation till behåll från köp.
  • Kepler Cheuvreux sänker riktkursen till 73 kronor från 75.
  • Citi och DNB sänker sina riktkurser till 85 respektive 105 kronor.

Handelsbanken har reagerat på SSAB:s beslut att investera 52 miljarder kronor i ett nytt stålverk genom att sänka sin kortsiktiga rekommendation till behåll från köp. Enligt banken innebär den stora investeringen inte en särskilt attraktiv avkastning på sysselsatt kapital. Handelsbanken menar att investeringen kommer att begränsa aktiens uppsida på kort sikt.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Andra analytiker följer efter

Även Kepler Cheuvreux har sett över sin riktkurs för SSAB, och väljer att sänka den till 73 kronor från 75. Kepler motiverar sitt beslut med att de har lagt till 350 miljoner kronor i kostnader på grund av den finska strejken i Q1, samt uppdaterat sin prognos för kapitalinvesteringar för att återspegla SSAB:s nya stora investering.

Vi på Börskollen noterar att även Citi och DNB har justerat sina riktkurser för SSAB. Båda bankerna har sänkt sina riktkurser, Citi till 85 från 98 kronor och DNB till 105 från 130 kronor, men upprepar samtidigt sin köprekommendation.

Börskollen om SSAB

SSAB är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SSAB B på Large Cap. SSAB verkar inom sektorn Material och aktien har 108917 st ägare hos Avanza samt 16441 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

SSAB är verksamma inom stålindustrin. Bolaget erbjuder produkter och tjänster som utvecklats i samarbete med företagets kunder och innefattar huvudsakligen stål, höghållfast stål, samt specialstål och övriga konstruktionslösningar. Verksamheten drivs via flertalet produktionsanläggningar med störst närvaro inom Europa och Nordamerika. Kunderna återfinns inom varierande sektorer. SSAB grundades 1978 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om SSAB, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien SSAB

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt