Storbanken tror på fortsatt marginalpress för Dustin – rekommenderar sälj
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Storbanken tror på fortsatt marginalpress för Dustin – rekommenderar sälj

Storbanken

Handelsbanken bedömer att it-återförsäljaren Dustin kommer att uppleva fortsatt marginalutspädning under fjärde kvartalet. Bankens rekommendationer "sälj" och "market perform" förblir oförändrade på kort respektive lång sikt. Detta följer efter att Dustin nyligen släppt en rapport med ett justerat ebita under förväntningarna.

  • Handelsbanken sänker resultatprognoserna för Dustin.
  • Marginalutspädning förväntas fortsätta i SMB-segmentet.
  • Potentiella nya produktlanseringar kan stimulera PC-försäljningen.

Handelsbanken har nyligen utfärdat en analys där de sänker sina resultatestimat för Dustin efter företagets senaste kvartalsrapport. Läs mer om detta på Finwire. Banken justerar sina prognoser för räkenskapsåren 2023/24 och 2024/25 med 6-9 procent nedåt, med hänvisning till fortsatt låga försäljningsvolymer i SMB-segmentet och den förväntade utspädningseffekten från nya avtal i LCP-segmentet.

Fortsatt press i SMB-segmentet

Enligt Handelsbanken är en av de största utmaningarna för Dustin just nu den svaga försäljningsvolymen i SMB-segmentet. Denna sektor har haft det tufft på grund av det höga ränteläget, vilket har påverkat efterfrågan negativt. Banken förväntar sig inte heller någon markant ökning i efterfrågan på premiumprissatta AI-datorer inom detta segment under den senare delen av 2024.

Möjligheter med nya produktlanseringar

Trots de nedslående prognoserna finns det även positiva faktorer som kan påverka Dustins framtida resultat. Analytikerna pekar på att nya produktlanseringar från leverantörer kan skapa en ny cykel för PC-försäljningen. Detta kan i sin tur bidra till att förbättra företagets marginaler och försäljning på sikt.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta bevaka utvecklingen för Dustin och hur de hanterar de ekonomiska utmaningarna framöver. Håll utkik för ytterligare analyser och nyheter kring företaget och branschen.

Börskollen om Dustin Group

Dustin Group är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern DUST på Mid Cap. Dustin Group verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 8989 st ägare hos Avanza samt 2208 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Dustin Group opererar inom tekniksektorn och specialiserar sig på att leverera IT-produkter och relaterade tjänster, med en huvudfokus på både hårdvara och mjukvara. Företagets huvudsakliga marknad är Norden, där de betjänar både företag och privatpersoner. Dustin Group grundades år 1984 och har sitt huvudkontor beläget i Nacka Strand.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Dustin Group, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Dustin Group

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt