Storbankens analys: 180 procent uppsida i förvärvsbolaget
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Storbankens analys: 180 procent uppsida i förvärvsbolaget

Storbankens

Nordea förväntar sig ett svagt kvartal för förvärvsbolaget Storskogen, men ser ändå en betydande uppsidepotential för aktien framåt. Storbanken menar att Storskogen har potential att öka sin aktiekurs med 180 procent jämfört med dagens nivåer. En omstrukturering och förbättringar i bolaget framöver kan enligt Nordea bidra till denna positiva utveckling.

  • Nordea förväntar sig ett svagt kvartal för Storskogen, men ser en "massiv uppsidepotential" för bolaget.
  • Storbanken tror att omstruktureringar och förbättringar i bolaget kan bidra till en positiv utveckling.
  • Storskogens aktiekurs har potential att öka med 180 procent enligt Nordea.

Enligt Nordea förväntas Storskogens kommande delårsrapport, som publiceras tisdagen den 7e maj, visa upp ett operativt svagt kvartal, påverkat av många lågkvalitativa tillgångar i bolaget. Trots denna kortsiktiga motvind ser storbanken en betydande uppsidepotential för Storskogen, skriver Dagens industri.

Förväntade förbättringar

Nordea räknar med sekventiella förbättringar för Storskogen redan från och med det andra kvartalet och framåt. Dessa förbättringar förväntas främst bero på att jämförelsetalen blir lättare. På längre sikt ser Nordea en attraktiv vändningsresa för förvärvskonglomeratet, där ledningsbytet nämns som en viktig del och redan är genomfört.

Nedstängning av enheter som underpresterar, förvärvspaus och nedskärningar inom centrala funktioner, samtidigt som kassaflödet nyttjas till att ta ned skuldnivån bör ta bolaget tillbaka på rätt spår, menar Nordea.

Potentiell avknoppning kan synliggöra värden

Nordea menar vidare att en potentiell avknoppning av vissa vertikaler skulle kunna synliggöra värden och förenkla bolagets struktur. Trots kortsiktigt motvind ser Nordea en positiv risknivå i förhållande till avkastningspotential och rekommenderar fortsatt köp med en riktkurs på 17 kronor. Storskogen handlas kring 6 kronor i fredagshandeln, vilket innebär en uppsida på över 180 procent till Nordeas riktkurs.

Vi på Börskollen ser med spänning fram emot hur Nordeas prognoser kommer att utvecklas när Storskogen släpper sin delårsrapport för det första kvartalet under kommande vecka.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Nordea Bank

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt