Tele2:s utdelning inte hotad - Aktien upp på rapport
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Tele2:s utdelning inte hotad - Aktien upp på rapport

Tele2:s

Teleoperatören Tele2:s utdelning är inte hotad, meddelar vd Kjell Johnsen efter att bolaget har släppt sin rapport för tredje kvartalet.

Enligt rapporten har Tele2 förbättrat sitt fritt kassaflöde till 1,9 miljarder kronor under kvartalet, jämfört med 1,3 miljarder kronor föregående år.

Tidigare fanns det en oro på marknaden angående utdelningen på grund av spektrumauktionen. Men Tele2 klarade sig relativt lindrigt med en kostnad på 1,48 miljarder kronor, som dessutom delas med Telenor. UBS hade förutspått en kostnad på 2,6-3,9 miljarder kronor.

Johnsen försäkrar att utdelningen aldrig var hotad och att marknaden inte behöver oroa sig.

Tele2-aktien stiger med 2,5 procent efter rapporten.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Om Tele2

Tele2 är verksamma inom telekombranschen. Bolaget är i huvudsak inriktade mot att erbjuda tjänster på den europeiska marknaden, vilket innefattar lösningar inom bredband, fast och mobil telefoni, datanät, kabel-TV och innehållstjänster. Produkterna och tillhörande tjänster riktas huvudsakligen mot SME bolag (Small-to-medium-sized enterprises) men även till privatpersoner. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

💡 Tips från oss på Börskollen

Aktieapp – Högsta betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och över 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Tele2

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.