Tidningen neutral till IT-bolaget efter kämpiga år
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Tidningen neutral till IT-bolaget efter kämpiga år

Tidningen

Affärsvärlden behåller sitt neutrala råd för IT-produktbolaget Dist IT, enligt en ny analys. Tidningen framhåller att de senaste åren varit utmanande för bolaget och uttrycker en preferens för konkurrenten Dustin.

  • Affärsvärlden behåller neutralt råd för Dist IT.
  • Hög skuldsättning och dålig kapitalallokering noteras.
  • Misstag vid förvärv av Efuel lyfts fram.

Enligt en ny analys från Affärsvärlden håller affärstidningen kvar vid sin neutrala rekommendation för IT-produktbolaget Dist IT. Analysen belyser bolagets ekonomiska svårigheter under de senaste åren, inklusive hög skuldsättning och ineffektiv kapitalallokering.

Svåra år för Dist IT

Affärsvärlden noterar att Dist IT har haft det kämpigt de senaste åren. Bolaget har brottats med hög skuldsättning och en bristande förmåga att allokera kapital på ett effektivt sätt. Detta har påverkat bolagets finansiella ställning och framtidsutsikter.

Märkligt förvärv av Efuel

Tidningen pekar särskilt på förvärvet av Efuel som ett betydande misstag. "Det enskilt största misstaget var förvärvet av Efuel. Dels var prislappen hög. Dels var upplägget med tilläggsköpeskillingen väldigt märklig," skriver Affärsvärlden. Detta förvärv har enligt tidningen bidragit till bolagets nuvarande ekonomiska utmaningar.

På Börskollen håller vi ett öga på dessa utvecklingar och ser fram emot att följa hur Dist IT hanterar sina finansiella utmaningar framöver. Denna analys påminner oss om vikten av noggrann due diligence vid företagsförvärv.

Börskollen om DistIT

DistIT är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern DIST på First North. DistIT verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 2778 st ägare hos Avanza samt 607 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

DistIT är ett företag som specialiserar sig på att leverera och distribuera IT-produkter. Deras affärsidé går ut på att erbjuda ett brett utbud av IT-produkter till den nordiska marknaden, med fokus på snabba leveranser och konkurrenskraftiga priser. Sortimentet inkluderar kablar, nätverksutrustning, multimediaprodukter, lagringslösningar, tillbehör för mobila enheter, datorkomponenter samt möss och tangentbord. Företagets huvudkontor är beläget i Älvsjö.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om DistIT, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien DistIT

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt