Tidningen väljer att ta hem vinsten: "uppsidan inte lika lockande"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Tidningen väljer att ta hem vinsten: "uppsidan inte lika lockande"

Tidningen

Konsult- och utbildningsbolaget BTS har upplevt en utmanande period på sin nordamerikanska marknad under 2023. Trots detta visade marknaden tecken på förbättring under början av 2024, vilket bidrog till en stark aktieutveckling. Affärsvärlden har nu ändrat sin rekommendation.

  • Nordamerikanska marknaden förbättrades under början av 2024
  • BTS-aktien ökade med 35 procent sedan köprådet i december
  • Affärsvärlden ger nu ett neutralt råd för BTS-aktien

Positiv utveckling på nordamerikansk marknad

Under 2023 stod BTS inför betydande utmaningar på sin nordamerikanska marknad. Trots dessa motgångar noterades en positiv förändring i början av 2024, vilket indikerar en möjlig återhämtning. Denna förbättring bidrog starkt till aktiens uppgång.

Aktieutveckling och analys

Aktien har stigit med hela 35 procent sedan Affärsvärlden gav ett köpråd i december förra året. Denna kraftiga uppgång visar på investerarnas förtroende och marknadens positiva respons på BTS förbättrade situation. Trots detta menar Affärsvärlden att den kortsiktiga uppsidan nu inte är lika attraktiv.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Neutralt råd från Affärsvärlden

I en ny analys på måndagen konstaterar Affärsvärlden att de nu tar en mer avvaktande hållning till BTS-aktien. "Kortsiktigt är uppsidan inte lika lockande som förut och vi ställer oss nu vid sidlinjen med ett neutralt råd", skriver tidningen i sin slutsats. Detta innebär att investerare bör vara försiktiga med att förvänta sig samma grad av tillväxt i närtid.

Här på Börskollen kommer vi att fortsätta följa utvecklingen kring BTS noggrant och hålla våra läsare uppdaterade med de senaste analyserna och rekommendationerna.

Börskollen om BTS Group

BTS Group är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern BTS B på Mid Cap. BTS Group verkar inom sektorn Industri och aktien har 2142 st ägare hos Avanza samt 511 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

BTS Group är ett konsult- och utbildningsbolag. Bolaget erbjuder idag egenutvecklade program inom arbetsområdena affärsstrategi, affärsmannaskap, ledarskap och försäljning. Utöver innehas kompetens inom digitaliseringsrelaterade frågor. Verksamhet innehas på internationell nivå inom ett flertal globala regioner, med små- och medelstora bolag som dominerande kundbas. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om BTS Group, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om BTS Group

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien BTS Group

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt