Tietoevry får blandade rekommendationer efter Q1-rapport
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Tietoevry får blandade rekommendationer efter Q1-rapport

Tietoevry

IT-konsultföretaget Tietoevry har mottagit uppdaterade rekommendationer från analytiker efter att ha presenterat sin kvartalsrapport för Q1. Mottagna rekommendationer varierar och speglar företagets blandade prestation. Samtidigt stiger aktien med 3,7 procent på börsen.

  • Inderes höjer sin rekommendation till köp, med riktkursen satt till 24 euro.
  • Kepler Cheuvreux sänker sin riktkurs till 19 euro, men upprepar sin tidigare rekommendation om att behålla aktien.
  • Handelsbanken sänker sin rekommendation till behåll på kort sikt och till market perform på lång sikt.

På Handelsbanken beskriver man att trots en solid rapport, så överskuggades denna av företagets planer på att avbryta nedläggningen av sin bankverksamhet. Banken menar att detta beslut kom för sent, då mycket tid och resurser redan har investerats i processen. Handelsbanken pekar också på att styrelsens aktieägande är marginellt, vilket de menar har skapat ett förtroendeproblem. Vidare har de justerat sina prognoser för Tietoevry med cirka 1-3 procent.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen

Kepler Cheuvreux, å andra sidan, beskriver att Tietoevrys Q1-resultat var svagare än vad de hade förväntat sig. Därför har de sänkt sina estimat något. Noteras bör att Tietoevry förblir Keplers minst föredragna aktie inom sektorn.

Hos Börskollen följer vi utvecklingen för Tietoevry noga och kommer att fortsätta rapportera om eventuella förändringar och nyheter kring företaget.

Börskollen om TietoEVRY

TietoEVRY är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern TIETOS på Large Cap. TietoEVRY verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 3423 st ägare hos Avanza samt 550 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

TietoEVRY är ett teknikbolag. Inom bolaget erbjuds ett brett utbud av mjukvaru- samt molnbaserade lösningar. Störst kompetens återfinns inom affärsprocesser, applikationstjänster, infrastrukturlösningar, samt diverse front-end lösningar. Kunderna återfinns inom ett flertal marknader på global nivå. Bolaget kom till under 2019 via en sammanslagning av Tieto och EVRY. Huvudkontoret ligger i Helsingfors.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om TietoEVRY, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien TietoEVRY

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt