TikTok beordras att lämna in sina mötesanteckningar i utredning
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

TikTok beordras att lämna in sina mötesanteckningar i utredning

TikTok

En domstol i USA har beordrat TikTok att samarbeta med en begäran från North Carolinas justitieminister om att tillhandahålla register i en utredning om appens "risker för unga användare". En talesperson för TikTok har sagt att företaget kommer att överklaga domen.

Justitieminister Josh Stein i North Carolina har sagt att utredarna sedan 2022 har upptäckt att TikTok har ett arkiv med tiotusentals inspelade interna Zoom-möten som företaget initialt inte offentliggjorde i nästan ett och ett halvt år. Domstolsbeslutet kräver att TikTok lämnar över listor över alla Zoom-inspelningar som kan hjälpa justitieministrarna i deras utredning.

TikTok får inte välja vilka delar av lagen de följer. Vi fortsätter full fart framåt i vår utredning för att skydda våra barn.

"TikTok får inte välja vilka delar av lagen de följer"

Josh Stein uttalade sig starkt om saken: "TikTok får inte välja vilka delar av lagen de följer. Vi fortsätter med full fart framåt i vår utredning för att skydda våra barn."

TikTok har tidigare sagt att de "har branschledande säkerhetsåtgärder för unga människor, inklusive en automatisk 60-minuters tidsgräns för användare under 18 år och föräldrakontroller för tonårs-konton"

Detta rapporterar CNBC om.

Stämningar mot TikTok i flera stater

I oktober stämde Utah TikTok, anklagade dem för att skada barn genom att medvetet få unga användare att spendera ohälsosamma mängder tid på videodelnings-plattformen.

67% av amerikanska tonåringar mellan 13 och 17 år använder TikTok

Liknande stämningar har tidigare lagts fram i Indiana och Arkansas. TikTok, med över 150 miljoner användare i USA, är mycket populär bland unga. Pew Research Center rapporterade att 67% av amerikanska tonåringar mellan 13 och 17 år använder TikTok, och 16% av alla tonåringar säger att de använder appen nästan konstant.

Utahs stämningsansökan hävdade att videorna utnyttjar "mycket kraftfulla algoritmer och manipulativa designfunktioner, varav många efterliknar funktioner hos spelautomater" och resultatet "av dessa manipulativa taktiker är att unga konsumenter blir beroende."

Senast förra året sa en grupp republikanska lagstiftare att "många barn utsätts för oavbrutna erbjudanden om olämpligt innehåll som TikToks algoritm tvingar på dem."

En lagstiftningspanel meddelade att VD:arna för TikTok, Meta (tidigare Facebook), X (tidigare Twitter), Snap och Discord kommer att vittna om online sexuellt utnyttjande av barn vid en utfrågning den 31 januari.

Om Bytedance som äger TikTok

ByteDance Ltd är ett kinesiskt multinationellt internetteknikföretag med huvudkontor i Peking och lagligt hemvist på Caymanöarna. Det grundades av Zhang Yiming 2012. ByteDance är utvecklare av videodelning sociala nätverkstjänster och appar TikTok och Douyin, den kinesiska specifika motsvarigheten till TikTok.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien ByteDance

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt