TikTok beordras att lämna in sina mötesanteckningar i utredning
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

TikTok beordras att lämna in sina mötesanteckningar i utredning

TikTok

En domstol i USA har beordrat TikTok att samarbeta med en begäran från North Carolinas justitieminister om att tillhandahålla register i en utredning om appens "risker för unga användare". En talesperson för TikTok har sagt att företaget kommer att överklaga domen.

Justitieminister Josh Stein i North Carolina har sagt att utredarna sedan 2022 har upptäckt att TikTok har ett arkiv med tiotusentals inspelade interna Zoom-möten som företaget initialt inte offentliggjorde i nästan ett och ett halvt år. Domstolsbeslutet kräver att TikTok lämnar över listor över alla Zoom-inspelningar som kan hjälpa justitieministrarna i deras utredning.

TikTok får inte välja vilka delar av lagen de följer. Vi fortsätter full fart framåt i vår utredning för att skydda våra barn.

"TikTok får inte välja vilka delar av lagen de följer"

Josh Stein uttalade sig starkt om saken: "TikTok får inte välja vilka delar av lagen de följer. Vi fortsätter med full fart framåt i vår utredning för att skydda våra barn."

TikTok har tidigare sagt att de "har branschledande säkerhetsåtgärder för unga människor, inklusive en automatisk 60-minuters tidsgräns för användare under 18 år och föräldrakontroller för tonårs-konton"

Detta rapporterar CNBC om.

Stämningar mot TikTok i flera stater

I oktober stämde Utah TikTok, anklagade dem för att skada barn genom att medvetet få unga användare att spendera ohälsosamma mängder tid på videodelnings-plattformen.

67% av amerikanska tonåringar mellan 13 och 17 år använder TikTok

Liknande stämningar har tidigare lagts fram i Indiana och Arkansas. TikTok, med över 150 miljoner användare i USA, är mycket populär bland unga. Pew Research Center rapporterade att 67% av amerikanska tonåringar mellan 13 och 17 år använder TikTok, och 16% av alla tonåringar säger att de använder appen nästan konstant.

Utahs stämningsansökan hävdade att videorna utnyttjar "mycket kraftfulla algoritmer och manipulativa designfunktioner, varav många efterliknar funktioner hos spelautomater" och resultatet "av dessa manipulativa taktiker är att unga konsumenter blir beroende."

Senast förra året sa en grupp republikanska lagstiftare att "många barn utsätts för oavbrutna erbjudanden om olämpligt innehåll som TikToks algoritm tvingar på dem."

En lagstiftningspanel meddelade att VD:arna för TikTok, Meta (tidigare Facebook), X (tidigare Twitter), Snap och Discord kommer att vittna om online sexuellt utnyttjande av barn vid en utfrågning den 31 januari.

Om Bytedance som äger TikTok

ByteDance Ltd är ett kinesiskt multinationellt internetteknikföretag med huvudkontor i Peking och lagligt hemvist på Caymanöarna. Det grundades av Zhang Yiming 2012. ByteDance är utvecklare av videodelning sociala nätverkstjänster och appar TikTok och Douyin, den kinesiska specifika motsvarigheten till TikTok.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien ByteDance

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.