Tobii gör våghalsigt förvärv och emission på 300 miljoner kronor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Tobii gör våghalsigt förvärv och emission på 300 miljoner kronor

Tobii

Efter en period av utmaningar fattar eyetracking-företaget Tobii ett djärvt beslut genom att förvärva ett företag under ovanliga om villkor för att öka takten på deras satsning inom förarövervakning. Dessutom genomförs en företrädesemission på 300 miljoner kronor. Detta har lett till ett missnöje på aktiemarknaden, enligt en analys från Affärsvärlden.

  • Tobii fattar modiga beslut genom att genomföra ett förvärv och en företrädesemission på 300 miljoner kronor.
  • Detta har orsakat en oro på aktiemarknaden och Affärsvärlden ger ett neutralt råd gällande aktien.

Företaget har haft en tuff period och för att få vind under vingarna igen har de tagit en risk genom att förvärva ett företag under okonventionella villkor. Detta är ett steg i företagets satsning på att expandera inom området förarövervakning.

En företrädesemission på 300 miljoner kronor

För att finansiera denna expansion har företaget också beslutat att genomföra en företrädesemission på 300 miljoner kronor. Det är förståeligt att detta beslut har lett till en viss oro på aktiemarknaden.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Neutrala råd från Affärsvärlden

Affärsvärlden kommenterar situationen och noterar att osäkerheten omkring Tobiis framtid är hög. "För att ge ett köpråd i Tobii skulle vi behöva se en större uppsida. Det kan möjligtvis erbjudas om aktien presterar riktigt svagt i samband med nyemissionen. Rådet blir neutralt", skriver Affärsvärlden.

Om Tobii

Tobii är ett bolag från Sverige och listat på Small Cap. Bolaget verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 16674st ägare hos Avanza samt 2938st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Tobii är ett teknikbolag. Bolaget utvecklar tekniska lösningar för eye tracking, som gör det möjligt för datorer att veta vart användaren tittar. Olika lösningar som bolaget utvecklar är för närvarande kommunikationslösningar för personer med rörelsehinder eller kommunikationssvårigheter, samt tillhörande utrustning inom arbetsområdet. Kunderna återfinns huvudsakligen inom vård och omsorg, forskningsinstitut, samt bland aktörer inom fordonsindustrin.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Tobii

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Tobii

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.