Tobii gör våghalsigt förvärv och emission på 300 miljoner kronor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Tobii gör våghalsigt förvärv och emission på 300 miljoner kronor

Tobii

Efter en period av utmaningar fattar eyetracking-företaget Tobii ett djärvt beslut genom att förvärva ett företag under ovanliga om villkor för att öka takten på deras satsning inom förarövervakning. Dessutom genomförs en företrädesemission på 300 miljoner kronor. Detta har lett till ett missnöje på aktiemarknaden, enligt en analys från Affärsvärlden.

  • Tobii fattar modiga beslut genom att genomföra ett förvärv och en företrädesemission på 300 miljoner kronor.
  • Detta har orsakat en oro på aktiemarknaden och Affärsvärlden ger ett neutralt råd gällande aktien.

Företaget har haft en tuff period och för att få vind under vingarna igen har de tagit en risk genom att förvärva ett företag under okonventionella villkor. Detta är ett steg i företagets satsning på att expandera inom området förarövervakning.

En företrädesemission på 300 miljoner kronor

För att finansiera denna expansion har företaget också beslutat att genomföra en företrädesemission på 300 miljoner kronor. Det är förståeligt att detta beslut har lett till en viss oro på aktiemarknaden.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Neutrala råd från Affärsvärlden

Affärsvärlden kommenterar situationen och noterar att osäkerheten omkring Tobiis framtid är hög. "För att ge ett köpråd i Tobii skulle vi behöva se en större uppsida. Det kan möjligtvis erbjudas om aktien presterar riktigt svagt i samband med nyemissionen. Rådet blir neutralt", skriver Affärsvärlden.

Om Tobii

Tobii är ett bolag från Sverige och listat på Small Cap. Bolaget verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 16674st ägare hos Avanza samt 2938st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Tobii är ett teknikbolag. Bolaget utvecklar tekniska lösningar för eye tracking, som gör det möjligt för datorer att veta vart användaren tittar. Olika lösningar som bolaget utvecklar är för närvarande kommunikationslösningar för personer med rörelsehinder eller kommunikationssvårigheter, samt tillhörande utrustning inom arbetsområdet. Kunderna återfinns huvudsakligen inom vård och omsorg, forskningsinstitut, samt bland aktörer inom fordonsindustrin.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Tobii

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Tobii

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt