Trots utmaningar – Analys ser stor potentiell uppsida i däcktillverkaren
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Trots utmaningar – Analys ser stor potentiell uppsida i däcktillverkaren

Trots

Det finns en potentiell uppsida på 42 procent för däcktillverkaren Nokian Tyres trots att företagets tillverkning och försäljning har drabbats hårt av Rysslands krig i Ukraina. Företagets återhämtningsplan kan innebära en betydande vinst för investerare, enligt en analys från Affärsvärlden.

  • Nokian Tyres, som hade 80 procent av sin tillverkning och 20 procent av sin försäljning i Ryssland, har drabbats hårt av konflikten i Ukraina.
  • Enligt Affärsvärldens analys kan företagets återhämtningsplan innebära en potentiell uppsida på 42 procent för aktien.

Rysslands konflikt med Ukraina påverkade kraftigt Nokian Tyres, ett företag med huvuddelen av sin produktion och en betydande andel av sin försäljning i Ryssland. Detta har gjort att företagets väg till återhämtning ser ut att bli tuff.

Framtidsutsikter för Nokian Tyres

Affärsvärldens analys pekar på en betydande potentiell uppsida för Nokian Tyres. Trots de utmaningar företaget står inför, kan det finnas en potentiell vinst på 42 procent i aktien på ett par års sikt.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Risker och möjligheter

I sin analys konstaterar Affärsvärlden: "Vi ser en uppsida på runt 40 procent i aktien på ett par års sikt. Det är tillräckligt för att vi ska lockas till köp riskerna till trots". Detta tyder på att trots de utmaningar Nokian Tyres står inför, kan företagets återhämtningsplan mycket väl visa sig vara en lönsam investering för de som är villiga att ta risken.

Läs också: Sex färska köpråd från Börsveckan – med dessa tre bör du avvakta med

Om Nokian Renkaat

Nokian Renkaat är ett bolag från Finland och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 1377st ägare hos Avanza samt 38128st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Nokian Tyres är en däcktillverkare. Bolaget levererar däck till personbilar, lastbilar och jordbruksmaskiner. Störst specialisering återfinns inom utveckling av däck specialiserade för nordiska klimatförhållanden som kräver grepp mot kyla, snö och regn. Idag innehas verksamhet och försäljning på global nivå med störst marknad inom Norden, Europa och Ryssland. Bolaget grundades 1931 och har sitt huvudkontor i Nokia.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Nokian Renkaat

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Nokian Renkaat

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt