Två danska köptips i pressad bransch
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Två danska köptips i pressad bransch

Två

Det kan vara rätt läge att investera i den hårt prövade byggsektorn, om man vill positionera sig för nästa uppgång. Det säger Ålandsbankens förvaltare Christoffer Anemark till Dagens Industri och pekar ut två danska företag som potentiella vinnare.

  • Per Aarsleff är starkt positionerat inom den gröna omställningen.
  • Brødrene A&O Johansen expanderar på den svenska marknaden.

Per Aarsleffs gröna styrka

I en intervju med Dagens Industri framhåller Christoffer Anemark från Ålandsbanken det danska byggbolaget Per Aarsleff som ett intressant köp. Bolaget har med framgång lyckats navigera genom den nuvarande byggcykeln och är dessutom starkt engagerat i den gröna omställningen. Därtill ser konjunkturen i Danmark ljusare ut, bland annat tack vare Novo Nordisks expansion.

”Allt är inte nattsvart, som man kanske kan tro när man läser om svensk byggkonjunktur. I Danmark, som är deras (Per Aarsleff reds. anm.) primära marknad, går det fortsatt starkt. De är också starka på Island och Grönland, marknader med naturligt lägre konkurrenstryck,” säger Anemark till DI.

Bolaget har även nyligen lämnat en omvänd vinstvarning och fortsätter att göra strategiska förvärv.

Brødrene A&O Johansen expanderar i Sverige

Det andra företaget som lyfts fram av Anemark är VVS-grossisten Brødrene A&O Johansen. Företaget upplevde en stark tillväxt under pandemin men har sedan dess mött utmaningar. Nyligen har de förvärvat EA værktøj & beslag, en tillverkare av arbetskläder och verktyg för snickare.

Brødrene A&O Johansen satsar nu på den svenska marknaden och har nyligen köpt en grossist utanför Stockholm. De är redan marknadsledande i Malmö och västra Sverige och planerar nu en expansion i Mälardalen och Stockholmsregionen.

Det här är satsningar som Anemark tror kommer att falla väl ut.

På Börskollen ser vi dessa strategiska drag som starka indikationer på att både Per Aarsleff och Brødrene A&O Johansen kan vara attraktiva investeringar på kort och lång sikt i den nordiska byggsektorn.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Per Aarsleff

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt