Uppgifter avslöjar: Nästan hälften av tiden till Region Skåne var "lufttimmar"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Uppgifter avslöjar: Nästan hälften av tiden till Region Skåne var "lufttimmar"

Uppgifter

Installationsbolaget Bravida har skickat en faktura till Region Skåne där en betydande del av de fakturerade timmarna påstås vara oarbetade, enligt en rapport i Dagens Industri. Kostnaden för dessa så kallade "lufttimmar" uppgår till mer än materialkostnaden och representerar nästan hälften av de totala timmarna.

  • Fakturan från Bravida till Region Skåne inkluderade 79 påstådda oarbetade timmar av totalt 177 fakturerade timmar.
  • De ej arbetade timmarna motsvarade en tredjedel av det fakturerade beloppet, vilket motsvarar 32 000 kronor före moms.

Enligt den faktura vi har tagit del av, består hela 45 procent av de totala timmarna av dessa så kallade "lufttimmar". Dessa påhittade timmar har en kostnad som är betydligt högre än materialkostnaden. Detta framkommer i en granskning som Dagens Industri har gjort.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Oarbetade timmar på fakturan

De ej arbetade timmarna på fakturan motsvarade en tredjedel av det totala fakturerade beloppet. Detta belopp uppgick till 32 000 kronor före moms, vilket lyfter fram en betydande kostnad för Region Skåne.

Denna information väcker frågor om Bravidas faktureringspraxis och kan ha implikationer för företagets affärsrelationer. Det kommer att vara intressant att följa utvecklingen och se om det blir några konsekvenser för bolaget.

Börskollen om Bravida

Bravida är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern BRAV på Large Cap. Bravida verkar inom sektorn Industri och aktien har 10037 st ägare hos Avanza samt 2441 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Bravida Holding är en koncern inriktad mot att erbjuda helhetslösningar inom installation och service för fastigheter. Fokus ligger på att erbjuda tjänster inom el, värme, sanitet och ventilation. Utöver innehar även Bravida specialistkompetens inom brandskydd, kyla, kraft och teknisk fastighetsdrift. Bolaget har idag sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Bravida, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Bravida

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Bravida

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt