Veckans aktie: Förnyat köpråd för fordonsunderleverantören – "tillfällig svacka"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Veckans aktie: Förnyat köpråd för fordonsunderleverantören – "tillfällig svacka"

Veckans

Den senaste tiden har varit utmanande för fordonsunderleverantören Bulten, men Dagens industri (Di) tror att företaget snart kommer tillbaka på fötterna. Trots att Di:s tidigare köpråd för Bulten misslyckades, anser tidningen att detta bara var en tillfällig svacka. "Vi biter i det sura äpplet och tror det är en tillfällig svacka för den lågt värderade skruvleverantören", skriver tidningen.

  • Enligt Di har Bulten haft det tufft på grund av en oväntat stark fordonsmarknad och strafftullar på kinesiska skruvar, vilket skapat kapacitetsproblem.
  • Bultens rörelsemarginal låg på 4 procent, jämfört med de förväntade 7,5 procent, och nettovinsten uppgick till 127 miljoner kronor, mot de förväntade 300 miljonerna.
  • Di tror dock att detta var en tillfällig svacka och förutspår att Bulten kommer att återhämta sig under innevarande år.

Utmaningar påverkar resultatet

Bulten såg sina marginaler bli betydligt lägre än vad Di hade räknat med. Detta berodde på kapacitetsproblem hos bolagets leverantörer, orsakade av en oväntat stark fordonsmarknad och strafftullar på kinesiska skruvar. Bulten tvingades att ersätta med bland annat dyr flygfrakt, nyanställningar och övertid, vilket ökade kostnaderna och sänkte lönsamheten.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Optimism inför framtiden

Trots de nuvarande utmaningarna tror Di att Bulten kommer att återhämta sig. De menar att året har börjat mer stabilt efter det utmanande fjolåret. "Långsiktigt tror vi att potentialen att växa vinsterna är kvar", skriver Di. De förutspår att nettoresultatet i år kommer att landa på 240 miljoner kronor. "Det betyder att aktien betalas till åtta gånger vinsten per aktie. Det är för lågt givet tillväxtpotentialen", skriver Di.

På Börskollen håller vi noga koll på utvecklingen för Bulten och andra aktier på marknaden. Vi kommer att fortsätta följa Di:s analys och hålla våra läsare uppdaterade om eventuella förändringar.

Börskollen om Bulten

Bulten är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern BULTEN på Small Cap. Bulten verkar inom sektorn Industri och aktien har 6200 st ägare hos Avanza samt 1228 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Bulten är ett industribolag. Bolaget är specialiserade inom tillverkning och leverans av fästelement som används inom fordonsindustrin. Verksamhet innehas inom hela värdekedjan, från utveckling av produkter till slutleverans och eftermarknadsservice. Kunderna återfinns huvudsakligen inom fordonsindustrin inom de globala marknaderna Europa, Asien och Nordamerika. Bulten grundades ursprungligen 1873 och har sitt huvudkontor i Göteborg.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Bulten, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Bulten

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Bulten

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt