Veckans analyser: Strategiska förvärv och kliniska studier
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Veckans analyser: Strategiska förvärv och kliniska studier

Veckans

Denna vecka har varit händelserik på börsen med flera viktiga analyser av börsnoterade bolag. Vi ser strategiska förvärv, kliniska studier som når delmål och investmentbolag med nya fokuseringar. Här är en sammanfattning av de mest intressanta händelserna.

  • Verve Group förvärvar Jun Group och uppdaterar finansiella mål.
  • Egetis Therapeutics TRIAC II-studie når inte primära mål, men replikerar viktiga resultat.
  • VNV Global erbjuder höga substansrabatter med starka nätverkseffekter.

Strategiska förvärv och finansiella uppdateringar

Verve Group har förvärvat Jun Group, vilket stärker deras position på efterfrågesidan i USA. Förvärvet finansieras delvis genom en riktad nyemission, och Verve uppdaterar sina finansiella mål för 2024 samt sina medellånga finansiella mål. Redeye ser positivt på förvärvet och anser att det är strategiskt motiverat och kommer med en attraktiv multipel. Läs mer om analysen här.

Redeye har också kommenterat Fortnox Q2-utsikter. Trots att management inte klargjorde att de pratade om andelen redovisningsbyråer som använder Digital Agency, påverkar det inte deras syn på Fortnox tillväxtmöjligheter. Redeye lämnar sina Q2-prognoser i stort sett oförändrade. Mer detaljer om detta finns här.

Kliniska studier och bioteknologiska framsteg

Egetis Therapeutics meddelade att deras kompletterande kliniska studie TRIAC II fokuserad på neurokognition i unga MTC8-patienter inte uppnådde sina co-primära mål. Trots detta replikerade studien de resultat som krävs för regulatoriska godkännanden. Redeye kommenterade att detta ändå kan ses som ett steg framåt för företaget. Läs mer om detta här.

Coegin Pharma, ett biotechföretag med en bred portfölj av potentiella intäktsströmmar, fick också uppmärksamhet från Redeye. Företaget utvecklar en robust pipeline av läkemedel och kosmetiska produkter genom sina tre etablerade portföljbolag. Med en spridd operationell risk och plattformdriven valmöjlighet, ser Redeye en attraktiv risk-belöningsprofil. För mer information, besök denna länk.

Investmentbolag och substansrabatter

VNV Global erbjöd en utmärkt möjlighet enligt Analysguiden, med en substansrabatt på rekordhöga nivåer. Efter försäljningen av Gett ligger nu fokus på innehaven i BlaBlaCar och Voi. VNV Global har fler intressanta innehav med potentiella exitmöjligheter, vilket skapar en motiverad kurs på 40,40 kr. Läs hela analysen här.

Råvarusektorns utveckling

Grangex offentliggjorde en uppdaterad DFS för Dannemora, som visade högre CAPEX och OPEX jämfört med tidigare uppskattningar från december 2022. Trots detta bekräftar det tekniska och ekonomiska genomförbarheten för att producera höggradigt magnetitkoncentrat. Emergers ser flera utlösande faktorer de kommande 12-24 månaderna som borde driva en omvärdering av aktien. Mer detaljer finns här.

Sammanfattningsvis visar veckans analyser att både strategiska förvärv och kliniska framsteg spelar en central roll i bolagens framtida tillväxt och värdering. Investerare bör hålla ett öga på dessa utvecklingar för att identifiera potentiella möjligheter.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Verve Group

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt