Volvo faller efter att Geely sålde alla sina B-aktier
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Volvo faller efter att Geely sålde alla sina B-aktier

Volvo

Volvo-aktiens värde minskade med cirka 4,5 procent efter att Geely, företagets näst största ägare, sålde alla sina B-aktier. Tappet är tydligt större än rabatten på de sålda aktierna, vilket har lett till förvirring bland mäklare och marknadsexperter. En del tror att försäljningen och det efterföljande värdetappet kan kopplas till involverade amerikanska banker.

  • Volvo-aktien minskade med 4,5 procent efter att Geely sålde alla sina B-aktier.
  • Det större värdetappet jämfört med rabatten på de sålda aktierna har orsakat förvirring bland mäklare.
  • En teori är att amerikanska banker som var involverade i försäljningen har bidragit till värdetappet.

På Börskollen har vi noterat att värdetappet översteg rabatten på de sålda aktierna med 2 procent. Detta har förbryllat många erfarna mäklare som vi varit i kontakt med. En mäklare kommenterade att det var konstigt att rabatten var så liten och att aktien handlades ned så mycket.

Amerikanska bankers inblandning

En annan faktor som kan ha bidragit till värdetappet är att amerikanska banker var delaktiga i försäljningen av aktierna. Bankerna som erbjuder minst rabatt får affären, tar aktierna på sin balansräkning och börjar leta efter köpare. Om de inte lyckas hitta köpare till hela posten, kan bankerna tvingas dumpa aktierna på marknaden, vilket kan resultera i ett större värdetapp.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Risken med hedgefonder

Det finns även en risk att aktierna hamnar hos hedgefonder, vilket kan skapa säljtryck under en tid. Detta enligt marknadskällor som vi varit i kontakt med. Geely sålde 49,5 miljoner B-aktier i Volvo, medan Industrivärden rapporterade inköp av 2 miljoner B-aktier till insynsregistret.

Börskollen om Volvo

Volvo är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern VOLV B på Large Cap. Volvo verkar inom sektorn Industri och aktien har 172325 st ägare hos Avanza samt 27875 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Volvo (Volvo lastvagnar) är en global tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer. Volvokoncernen tillhandahåller även kompletta finansiella tjänster och tillhörande service. Bolaget har en verksamhet med ett flertal produktionsanläggningar på global nivå. Bolaget startade sin verksamhet under 1927 och har sitt huvudkontor i Göteborg.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Volvo, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Industrivärden

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt