Volvos aktie kan vara på uppgång
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Volvos aktie kan vara på uppgång

Volvos

Volvos aktie kan komma att öka i värde om företaget fortsätter att visa på starka vinstresultat, även under det förväntade "normala" året 2024. Detta trots viss osäkerhet kring företagets omställning till eldrift, enligt en analys från Affärsvärlden.

Analysen, som publicerades på måndagen, ser en potentiell uppgång på 36 procent i aktiens värde över ett par års tid. Affärsvärlden menar att detta gör aktien till en attraktiv investering och rekommenderar köp.

Ovisshet kring omställning till eldrift

Trots den optimistiska prognosen finns det en viss osäkerhet kring övergången till eldrift. Omställningen innebär stora investeringar och kan påverka företagets lönsamhet på kort sikt. Det återstår att se huruvida Volvo kan hantera denna utmaning och samtidigt bibehålla sina starka vinstmarginaler.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Potentiell uppgång på 36 procent

Affärsvärldens huvudscenario ser en möjlig uppgång på 36 procent i Volvos aktievärde inom de kommande åren. Detta baseras på företagets nuvarande lönsamhet och förväntade framtida resultat. Trots osäkerheten kring eldriftsövergången anser tidningen att aktien är attraktivt värderad och ger köpråd.

Om Volvo

Volvo är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Industri och aktien har 157226st ägare på Avanza samt 27083st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Volvo (Volvo lastvagnar) är en global tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer. Volvokoncernen tillhandahåller även kompletta finansiella tjänster och tillhörande service. Bolaget har en verksamhet med ett flertal produktionsanläggningar på global nivå. Bolaget startade sin verksamhet under 1927 och har sitt huvudkontor i Göteborg.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Volvo

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Volvo

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt