Nyhet

2,3

2,3 miljarder kronor investeras i Idre Himmelfjäll

Mellan åren 2023 och 2026 kommer 2,3 miljarder kronor att investeras i Idre Himmelfjäll. Kapitalet kommer användas till att bland att bygga det nya stugområdet Cressida samt centrumet Polstjärnan. Det framgår av ett pressmeddelande.

800 miljoner ska investeras av Idre Himmelfjäll inkluderat ägare och företagets affärspartners och 1,5 miljarder är följdinvesteringar på boenden och infrastruktur.

"Med de här stora investeringarna kommer nystartade Idre Himmelfjäll att ta en stor framtida plats på fjällkartan. Det är ett privilegium att få jobba för ett bolag som har sådan vilja och drivkraft att satsa med full fart framåt", säger Torbjörn Wallin, vd för Idre Himmelfjäll.

Pengarna kommer bland annat läggas på 3 300 nya bostäder inom Cressida-området, en dubblering av snökanonkapaciteten samt ett nytt område i Sydväst mot Fjällbäcken.

Gerteric Lindquist, vd för värmeteknikbolaget Nibe, är styrelseordförande i Idre Himmelfjäll.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt