Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

A3P

A3P Biomedical tar in omkring en halv miljard kronor - börsnotering fortfarande aktuell - Di

Medicinteknikbolaget A3P Biomedical tar in nästan en halv miljard kronor efter att den planerade börsintroduktionen lagts på is. Bland investerarna som tecknade aktier i bolagets nyemission återfinns konglomeratet Stena sessan, EQT-toppen Thomas von Koch samt en av Sveriges främsta läkemedelsinvesterare.

Det rapporterar Dagens industri, Di.

Bolaget specialiserar sig på behandling av prostatacancer och före emissionen värderades verksamheten till 800 miljoner kronor. Sedan slutet av 2021 har ledningen varit av uppfattningen att en börsnotering under rådande klimat inte är rätt, varpå fokus istället blev en emission.

Syftet med emissionen förklaras vara att finansiera företagets tillväxtstrategi samt att accelerera en kommersialisering av ett blodprov bolaget utvecklat.

Vidare är även dess vd David Rosén nöjd över att ha fått in Stena som ny ägare.

”Det känns bra. Stena är en stor, långsiktig investerare som ser en möjlig resa framför sig tillsammans med bolaget. Det är också en kvalitetsstämpel att få in Stena som ägare”, kommenterar han.

En börsnotering för bolaget beskrivs fortfarande vara aktuell, men Rosén vill inte gå in på detalj om när det kan komma ske med tanke på hur marknadsklimatet för närvarande ser ut.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om A3P Biomedical

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien A3P Biomedical

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt