Nyhet

ABB

ABB delar ut turboladdningsverksamheten Accelleron

Kraft- och automationsbolaget ABB går vidare med utdelning av Accelleron och noterar bolaget på SIX Swiss Exchange.

"Efter noggrant övervägande under en parallell process har vi slagit fast att en utdelning av Accelleron är den bästa vägen framåt - för Accelleron självt och för ABB:s aktieägare. Beslutet utgör också en viktig del i ABB:s aktiva portföljförvaltning samtidigt som våra aktieägare aktivt kan delta i den framtida tillväxten av den schweiziska ledaren", säger vd Björn Rosengren i ett pressmeddelande.

Utdelningen ska godkännas vid ABB:s extra bolagsstämma som är planerad till den 7 september 2022 och noteringen planeras sedan ske den 3 oktober 2022. ABB:s aktieägare kommer få 1 Accelleron-aktie per 20 innehavda ABB-aktier.

Accellerons beskrivs som en global marknadsledare inom turboladdningssektorn. Accelleron genererade 2021 intäkter på 756 miljoner dollar med en rörelsemarginal på 25 procent.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om ABB

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien ABB

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt