Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

ABB förvärvar Siemens verksamhet inom lågspänningsmotorer

Kraft- och automationsbolaget ABB har ingått avtal om att förvärva Siemens verksamhet inom NEMA-lågspänningsmotorer. I fjol genererade verksamheten intäkter om 63 miljoner dollar, motsvarande cirka 640 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Tillverkningen inom verksamheten sker i Guadalajara i Mexiko och transaktionen förklaras generera en ansedd produktportfölj, en långvarig kundbas i Nordamerika och ett erfaret team inom drift, försäljning och ledning. 600 anställda följer med.

"Tilläggsförvärvet skapar ett starkt värde till ABB:s division NEMA Motors. Genom att investera i verksamheten och öppna upp för säljmöjligheter i Nordamerika, och i synnerhet Mexiko, kan marginalen för ABB Motion förstärkas inom 24 månader", kommenterar Tarak Mehta, chef för ABB:s affärsområde Motion där enheten ska ingå.

Transaktionen förväntas slutföras under andra kvartalet nästa år. Inga finansiella detaljer anges.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt