Abelco ökar omsättning men minskar nettoresultat första halvåret - portföljvärdet upp på ett år
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Abelco ökar omsättning men minskar nettoresultat första halvåret - portföljvärdet upp på ett år

Abelco

Investmentbolaget Abelco redovisar ökande omsättning under första halvåret jämfört med samma period året innan. Nettoförlusten ökade.

Omsättningen steg till 3,9 miljoner kronor (2,6).

Resultatet före skatt var -74,8 miljoner kronor (-60,8). Resultatet efter skatt blev -87,8 miljoner kronor (-60,8). Resultat per aktie hamnade på -0,04 kronor (-0,03). Kassaflödet uppgick till -1,8 miljoner kronor (10,5).

"Marknadens turbulens har såklart lett till lite längre ledtider i några av våra projekt. Vissa saker har helt enkelt tagit lite längre tid än planerat och det kan även synas i några av våra listade bolag, detta då kurserna just nu är långt under marknadsvärdet enligt mitt tycke", uppger vd Johan Rooth.

Abelcos portföljvärde var vid halvårets slut värderat till 391 miljoner kronor, där föregående års jämförbara period var 283 miljoner.

Rooth tar även upp innehavet Quickbit.

"Gällande vårt listade innehav i Quickbit arbetar vi just nu med att se över värdet och deras bransch. Jag tycker Quickbit har haft en likvid kassa och en omsättning som borde resultera i en betydligt större värdering än den nuvarande. Men jag tycker också att bolaget arbetat i flera år med en stor kassa, stort antal anställda utan att riktigt presentera några nya produkter för marknaden som konkurrerande bolag i samma bransch. Jag kan sakna en längre tidshorisont om bolagets strategi. Krypto befinner sig i en föränderlig värld och det går snabbt där ute kring vad konsumenterna gillar och har användning för", uppger Abelco-chefen.

Han skriver vidare att Abelco arbetar hårt med att koncentrera portföljen, och att det även i rådande marknad finns stora möjligheter.

"Jag tycker att vi i Abelco står välrustade inför framtiden. Våra portföljbolag går framåt och vi ser en hävstång och då skall vi vara redo för en framtida uppvärdering. Att vi under dessa tider kan rapportera ett portföljvärde om totalt cirka 400 miljoner kronor när flera av våra listade tillgångar har haft en negativ kursutveckling, gör att jag ser med stor tillförsikt och när vi ser en mer positiv marknad kan vi förvänta oss en hävstång som bör resultera i en fortsatt stark uppvärdering av portföljen", uppger han vidare.

Abelco, MkrH1-2022H1-2021Förändring
Nettoomsättning3,92,650,0%
Resultat före skatt-74,8-60,8
Nettoresultat-87,8-60,8
Resultat per aktie, kronor-0,04-0,03
Kassaflöde-1,810,5


http://media.finwire.com/media/FWS0079E7D-table-1

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Abelco Investment

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Abelco Investment

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt