Absolicon siktar på göra upp mot tio betalda studier i år
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Absolicon siktar på göra upp mot tio betalda studier i år

Solenergibolaget Absolicon fokuserar på att leverera de två produktionslinorna som såldes i december 2022. Det skriver bolaget i en nyhetsuppdatering på måndagen.

Samtidigt fortsätter det strategiska arbetet med de multinationella bolagen som börjat köpa projekteringstjänster från Absolicon för stora solvärmeinstallationer. Efter Pepsico pågår nu tre andra studier parallellt och för 2023 siktar Absolicon på att göra upp mot tio betalda studier med olika multinationella bolag. Studierna är inkörsportar för försäljning av solfångarfält.

Det kanadensiska bolaget Phoenix Solar Thermal, PST, som skrivit avtal om en produktionslina av Absolicon för leverans under 2023/2024 har erlagt första betalningen om 100 000 euro, motsvarande 1,1 miljoner kronor. Betalningen skedde genom frisläppande av den förbetalning som fram till nu varit låst genom en bankgaranti. Totalt är affären på 4 miljoner euro, motsvarande 45 miljoner kronor

Absolicon har, för att snabba upp leveransen till Egypten, kommit överens med Planet Soar i Frankrike att utrustning som beställts för deras räkning i stället ska användas i Egypten. Planet Solar gjorde åtaganden i september 2022 men har inte hållit betalningsplanen, varför denna utrustning nu i stället kommer användas för produktionslinan i Egypten och bankgarantin till Planet Soar makuleras. Köpeavtalet med Creative Power Solutions, CPS, är totalt på 3,7 miljoner euro, motsvarande 41 miljoner kronor.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Absolicon

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Absolicon

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt