Absolicon (ABSL) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Absolicon aktie

ABSL  

Absolicon Solar Collector säljer den koncentrerande solfångaren T160 som kan generera temperaturer upp till 160 grader Celsius samt erbjuder kompletta produktionslinor för koncentrerande solfångare. Solvärme på höga temperaturer till industrier kan värma processer och därigenom ersätta fossila bränslen. I fjärrvärmenät och för stora byggnader kan koncentrerande solfångare generera både värme och solkyla. Absolicon grundades 2013 men tekniken bygger på 15 år av svensk forskning.

Absolicon tillhör sektorn Kraftförsörjning och branschen Solkraft. Bolaget har ett börsvärde på 265 MSEK, en omsättning på 9 MSEK och med ett resultat på -21 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Absolicon

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Absolicon (ABSL) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Absolicon aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Spotlight, och med tickern ABSL. Aktien har ett P/E-tal på -12.6 och P/S-tal på 23.4 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Absolicon utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Absolicon Avanza – se aktiekurs idag

Se Absolicon senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Absolicon – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Absolicon.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Absolicon.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Absolicon

Absolicon

TickerABSL
ListaSpotlight
LandSverige
SektorKraftförsörjning
BranschSolkraft
Börsvärde265 MSEK
Omsättning9 MSEK
Vinst-21 MSEK
P/E-12.6
P/S23.4

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Absolicon

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Absolicon? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter