ACT Research behåller prognosen för Class 8 - robusta preliminära order i oktober
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

ACT Research behåller prognosen för Class 8 - robusta preliminära order i oktober

ACT

ACT Research upprepar sin prognos för tunga fordon, class 8, för Nordamerika. För de lättare klasserna, class 5-7, höjs prognosen något, enligt ett pressmeddelande.

Volvo, Traton och Daimler Truck är samtliga aktiva på den nordamerikanska marknaden.

"Våra prognoser för 2023 motsäger den nuvarande ekonomiska aktiviteten. Om vi använder class 8 som exempel, så pekar rekordorder i september följt av robusta preliminära order i oktober, stora orderstockar, flera rekordlåga avbeställningsmånader och avtagande begränsningar i leveranskedjan på en fortsatt styrka under 2023.....", uppger analytikern och ACT-direktören Kenny Vieth.

Samtidigt betonar han att man inte skall bekämpa Federal Reserve, Fed, och hänvisar till det klassiska begreppet "don´t fight the Fed". Kampen mot inflationen från centralbanken driver upp räntor och kommer att pressa ned den ekonomiska aktiviteten.

"Den kritiska faktorn i prognosen för 2023 är när lägre fraktvolymer och högre lånekostnader pressar transportföretagens vinster tillräckligt för att avsluta cykeln? Vår nuvarande uppfattning är att de negativa faktorerna börjar påverka beställningarna redan under första halvåret och mer påtagligt under andra halvåret 2023", uppger Vieth.

Han tar även upp frågan regelverk.

"Med förköp inför California Air Resources Board (CARB) mandat som börjar 2024 och med tanke på transportföretagens lönsamhetsstyrka finns det dock övertygande argument för att produktionsvolymerna kan hållas på 2022 års nivåer fram till slutet av 2023."

ACT Research är en ledande aktör inom prognoser för den amerikanska lastbilsmarknaden.

https://content.actresearch.net/blog/act-research-2022-na-cv-forecasts-slightly-raised-economic-activity-favorable-for-now

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Daimler

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.