Nyhet

Advanced Soltech tecknar ny order i Kina - värd 117 miljoner kronor under 20 år

Solenergibolaget Advanced Soltechs dotterbolag i Kina har tecknat order med AnHui SongLing Electric Co gällande installation av en solenergianläggning på cirka 6 megawatt. Orderns årliga intäkter förväntas ligga på cirka 5,9 miljoner kronor, eller 117 miljoner kronor under den 20 åriga avtalstiden, enligt ett pressmeddelande.

Investeringen i anläggningen som kommer ägas av Advanced Soltechs helägda dotterbolag uppgår till cirka 40 miljoner kronor. Byggstart planeras under tredje kvartalet 2022.

Anläggning som är belägen i Anhui-provinsen förväntas nå god lönsamhet utan subventioner.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Advanced SolTech

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Advanced SolTech

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt