Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden avråder från att teckna nyintroduktionen RMD

Teknikbolaget RMD, Railway Metrics and Dynamics, går mot börsen. Bolaget har utvecklat en produkt som tidigt kan upptäcka underhållsbehov för tåg och järnväg. Sannolikt kommer bolagets resa mot kommersialisering innehålla stora utmaningar. Det skriver Affärsvärlden i en analys på onsdagen.

RMD ska noteras på Spotlight med första handelsdag den 15 september.

Tidningen hittar inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner fem varningsflaggor. Flaggorna handlar om högt garantiåtagande, hög emissionskostnad på 19,2 procent av erbjudandet, att det är ett komplext erbjudande, att det framtida kapitalbehovet är oklart samt att RMD är ett omoget bolag.

"Inom ramen för IPO-guiden ger vi flaggor till alla bolag som använder sig av garanter när de går till börsen. Vi ser det som ett väldigt dåligt tecken när ett bolag behöver betala sina investerare. I RMD:s fall är det dessutom 65 procent av erbjudandet som täcks av garanter vilket är väldigt högt. Vi ställer oss frågande till varför allmänheten ska investera när många av bolagets storägare uppenbarligen vill ha betalt för att investera ytterligare. Detta kombinerat med de operativa utmaningarna bolaget står inför gör att vi avråder från att teckna aktien", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Railway Metrics & Dynamics

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Railway Metrics & Dynamics

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt