Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden ger ett neutralt råd för Atrium Ljungberg

Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg ar ett fint bestånd huvudsakligen av kontor i Stockholms innerstad med omnejd. Bolaget investerar stort i sina stadsdelsutvecklingsprojekt. Det skriver Affärsvärlden i en analys på torsdagen.

"Det går inte anklaga Atrium Ljungberg för att vara högt belånade. Vi kan dock konstatera att belåningsgraden skulle kunna bli jobbig om avkastningskraven stiger med runt 1,5 procentenhet.
Vi har ett gott intryck av Atrium Ljungbergs bestånd och vi är klart imponerade av bolagets stadsdelsutvecklingsprojekt", skriver tidningen.

"Även om vi gillar Atrium Ljungberg hade vi velat ha större säkerhetsmarginal för att våga ge ett köpråd. Vi stannar därför vid ett neutralt råd. Vi tror dock att det finns goda chanser för att Atrium Ljungberg ska kunna bli en bra investering för den väldigt långsiktige som orkar vänta tills Slakthusområdet börjar bli klar runt 2030", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Atrium Ljungberg

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Atrium Ljungberg

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt