Affärsvärlden ger ett neutralt råd för noteringsaktuella ABAS Protect
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Affärsvärlden ger ett neutralt råd för noteringsaktuella ABAS Protect

Affärsvärlden

Stängsel- och grindleverantören ABAS Protect ska notera sig på Spotlight Stock Market. Pengarna från nyemissionen ska gå till att finansiera bolagets ambitiösa tillväxtplaner. Det skriver Affärsvärlden i en analys på tisdagen.

Första handelsdag blir den 1 november och anmälningstiden löper till den 18 oktober. Teckningskursen är 12,50 kronor per aktie.

Tidningen hittar inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner två varningsflaggor i erbjudandet. Den första flaggan handlar om omoget bolag där tillträdande finanschef har kort erfarenhet och den andra flaggan handlar om "cv med plumpar" där styrelseordförande Mikael Palm Andersson varit engagerad i Pen Concept och Oboya Horticulture, som bägge därefter har gått i konkurs.

"Vi tycker att 9 gånger ev/ebit är en rimlig värdering för ett välskött mikrobolag som ABAS. Ledningen verkar ha gjort mycket rätt de senaste åren. Samtidigt utgör utlandsexpansionen och konjunkturen påtagliga risker. Vi fick ett ganska bra intryck av ABAS. Uppsidan på 40 procent i vårt huvudscenario är dock lite för klen i det här marknadsklimatet för att vi ska vara bekväma med teckna-råd. Vårt råd blir därmed neutral", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om ABAS Protect

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien ABAS Protect

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt