Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden ger köpråd för Ferronordic, nettokassan nästan lika stor som börsvärdet

Tunga fordonsåterförsäljaren Ferronordic har lyckats sälja sin ryska verksamhet till en prislapp som var betydligt högre än marknaden räknat med. Det ger ett helt nytt och klart bättre läge än tidigare. Det skriver Affärsvärlden i en analys på torsdagen.

Tidningen konstaterar att nettokassan är nästan lika stor som börsvärdet vilket innebär att själva rörelsen värderas mycket lågt. Riskprofilen är dessutom en helt annan än tidigare med Tyskland som största marknad.

"Det är möjligt att ett par nya förvärv skulle vara värdeskapande. Men det är en längre och inte lika uppenbar väg mot att synliggöra värdena i bolaget som exempelvis en saftig extrautdelning skulle vara. Kanske kommer ett sådant utdelningsförslag redan till årsbokslutet? Framtiden lär utvisa hur ledningen prioriterar men här och nu tycker vi ändå uppsidan räcker för ett köpråd", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Ferronordic

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Ferronordic

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt