Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden ger köpråd för lågvärderade Dedicare

Bemanningsbolaget Dedicare hade ett rekordår 2021. Utvecklingen i Norge var riktigt stark. På den svenska marknaden gör bolaget förlust. Nyligen förvärvade Dedicare ett bolag med verksamhet inom life science-området. Det skriver Affärsvärlden i en analys på fredagen.

Tidningen ser i sitt huvudscenario på ett par års sikt en potential på 39 procent i aktien.

"Dedicare-aktien värderas till 6,5 gånger rörelsevinsten på fjolårets resultat. Aktiemarknaden verkar prisa in att nuvarande lönsamhetsnivå inte är uthållig. Det är en tydlig risk. Osäkerheten är alltså rätt stor och aktien kan vara en värdefälla. Trots förvärvet har styrelsen föreslagit att dela ut 4 kronor per aktie, vilket andas optimism. Det ger en direktavkastning på cirka 6 procent. Investerare som accepterar risknivån och gillar småbolag kan överväga en post", skriver Affärsvärlden i sin slutsats och ger köpråd.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Dedicare

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Dedicare

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt