Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden ger säljråd för Itab

Butiksinredningsbolaget Itab Shop Concept kämpar med en mångårig turn-around och om det vänder är potentialen stor. Men att det ska bli toppmarginaler på väg in i en lågkonjunktur kräver lite väl mycket fantasi, skriver Affärsvärlden i en analys där rådet blir sälj.

Affärstidningen ser i sitt huvudscenario en nedsida på 16 procent i Itab-aktien på några års sikt. Antaganden är en rörelsemarginal på 5 procent, stabil omsättning som växer med 2 procent per år och en värdering på 8x EV/Ebit.

"Om bolaget presterar i närheten av sina finansiella mål är uppsidan väldigt stor (optimistiskt scenario). Om omsättningen börjar falla och rörelsemarginalen går ned till 2020 års nivå är å andra sidan nedsidan väldigt stor (pessimistiskt scenario)", framgår det av analysen.

Det optimistiska scenariot ses som mindre sannolikt och den höga skuldsättningen ökar också risknivån i aktien. Därför mynnar det ut i ett säljråd.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om ITAB Shop Concept

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien ITAB Shop Concept

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt