Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden ser potential i C-Rad - behåller köpråd

Trots att både vd och finanschef ska lämna medicinteknikbolaget C-Rad i höst och aktien har pressats fortsätter Affärsvärlden att se potential i verksamheten. Tidningen har kvar sin köprekommendation och hänvisar till en växande orderstock. Det framgår av en analys.

Orderstocken ligger på runt en halv miljard kronor och indikerar enligt Affärsvärlden fortsatt tillväxt. Tidningen spår en tillväxt på 25 procent år 2023. När det kommer till marginalen tror de på 10 procent för 2022 och en rörelsemarginal på 22 procent för 2024.

Dock ser tidningen det som ett minus att både vd och finanschef nyligen har bytts ut, samt att bolaget saknar finansiella mål.

"C-Rad har en stark finansiell ställning med en nettokassa på drygt 100 Mkr. Bolaget har talat om att expandera verksamheten inom produkter för att förbättra arbetsflödet (work-flow) för klinikerna. Möjligen finns potential till produkt och/eller teknologiförvärv. Men det är inget vi räknar med i våra prognoser. Förmodligen vill styrelsen att bolagets nya VD skall bli varm i kläderna först innan ett förvärv blir aktuellt. C-Rad har än så länge heller inga explicita finansiella mål. Det ser vi som ett minus", skriver tidningen.

Under eftermiddagen handlas C-Rads aktie för 36,6 kronor. Under året har aktien gått ned med 33,7 procent.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om C-RAD

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien C-RAD

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt