Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden slopar köpråd för Electra Gruppen efter storförvärvet och kursuppgången

Hemelektronikkedjan Electra Gruppen står nu inför ett samgående med det väsentligt större vitvarufokuserade Elon. Det innebär ett nytt läge, konstaterar Affärsvärlden i en analys på fredagen. Tidningen har tidigare haft köpråd för aktien, men aktien har stigit rejält sedan affären aviserades.

Affärsvärlden ser i sitt huvudscenario på ett par års sikt en potential på 18 procent i aktien.

"Ökad storlek och diversifiering gör att Elon blir ett mycket mer spännande bolag att följa framöver än vad Electra var. Vi tror att bolaget är i ett gott skick rent finansiellt efter två toppår 2020-2021. Om man använder det för att behålla utdelningsprofilen eller expanderar med fler förvärv blir intressant att se. Osäkerheten kring normal vinstnivå, vilken kvalitet Elons verksamhet och ledning har samt en åtminstone ytligt sett rimlig värdering gör att vi sätter en neutral stämpel på aktien just nu", skriver tidningen i sin slutsats.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Elon

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Elon

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt