Nyhet

Africa Oil-delägda Impact Oil & Gas förbereder försäljning av offshore-block utanför Namibia - Reuters

Africa Oil-delägda Impact Oil & Gas överväger att sälja sina 20 procent i Block 2913B utanför Namibias kust där operatören TotalEnergies har gjort ett betydande oljefynd tidigare i år. Det uppger flera branschkällor till Reuters rapporterades det under måndagen.

Impact Oil & Gas uppges ha anlitat investmentbanken Jefferies för att förbereda en försäljningsprocess som kan inbringa mellan 500 miljoner och 1 miljard dollar. Impact Oil & Gas har avböjt att kommentera vad man kallar för “mediaspekulationer”.

Africa Oil äger 30,9 procent av Impact Oil & Gas och rusade över 20 procent i slutet av april när oljeupptäckten nämndes första gången av oljesajten Upstreamonline.

Africa Oil stiger 1,6 procent på tisdagen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Africa Oil

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Africa Oil

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt